Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Raviolilasagne – laiskan oikotie lasagneherkutteluun
Viikonloppu Marin tapaan

Raviolilasagne – laiskan oikotie lasagneherkutteluun

Mari Moilanen on pitkän linjan ruoka-alan ammattilainen, ruokatoimittaja ja -valokuvaaja sekä ruokavaikuttaja Jotain maukasta-kanavissa. Mari rakastaa pitkiä illallisia, samppanjan kepeitä kuplia, mökkeilyä ja sienestystä.

Lisää Marin reseptiikkaa löydät Instagramista @jotainmaukasta -tililtä.

Lasagne on herkku, mutta hitusen työläs sellainen. Joskus lasagnehimo iskee silmänräpäyksessä ja silloin ei ole aikaa tuntikausien kokkailuun. Hienostelematon lasagne syntyy valmisravioleista pikapikaa ja on keskitalven vierastarjottavaa.

Tunnustan! Joskus laiskottaa enkä jaksa alkaa lasagnen aikaa vaativaan valmistukseen. Silloin astelen oikotietä, mutta pidän myös huolen siitä, että valitsemani raaka-aineet - tomaattisäilykkeet, raakamakkarat ja valmisraviolit - ovat huippulaatua.

Valmisravioleille käyttöä

Olen kekannut oikotien onneen, sillä valmisravioleilla ja raakamakkaralla syntyy sellainen lasse, että lopputuloksesta ei arvaa, että reseptissä on hieman oikaistu. Menty oikoen mutkat suoriksi.

Valmisraviolit ja -tortellinit eivät sellaisenaan ole minuun makuuni, mutta kun niitä piilottaa talvisiin soppiin tai valmistaa tällaisen rehevän lasagnen, niin johan maistuu.

Raviolit korvaavat lasagnelevyt

Tässä lasagnessa raviolityynyt ajavat lasagnelevyjen virkaa.Paistetusta raakamakkarasta ja kokonaisista säilyketomaateista valmistuu kastike, jota raviolien väliin lusikoidaan. Kokonaisuuden kruunaa mehevä juustohuntu.

Raakamakkarasta rutkasti makua

Mausteiset raakamakkarat ovat yksi suosikkiraaka-aineeni pastaruokia valmistaessa.Niillä saa näppärästi tähänkin raviolilasagneen rutkasti makua. Myös auringonkypsyttämät, kokonaiset säilyketomaatit tuovat ruokaan oman, herkullisen säväyksensä. Kaiken kaikkiaan tämä ateria montaa raaka-ainetta vaadi ja ruoka on pöydässä vajaassa tunnissa

Hapokkuudesta vastapari

Mausteita, juustoa ja hapokasta tomaattia. Nämä maut kannattaa pitää mielessä, kun lähtee tälle ruoalle viiniä mätsäämään.

Itse herkästi kaivan tomaattipohjaisille aterioille viinikaapista napsakan chiantin, tuon sangiovese-rypäleistä valmistetun, armoitetun ruokaviinin, mutta myös muut hapokkaat punaviinit istuvat tämän ruoan kylkeen mainiosti.

Raviolilasagne

4 hengelle

500 g pinaatti-ricottatäytteisiä ravioleja
200 g juustoraastetta (esim. kypsä cheddar)

Kastike:

500 g mausteista, italialaista raakamakkaraa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
400 g kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl lihalientä

Koristeluun silputtua persiljaa.

  1. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnetut sipulit ja freesaa hetki. Poista raakamakkaroista kuori ja lisää ne pannulle. Murskaa paistinlastalla muruiksi.
  2. Lisää kokonaiset tomaatit sekä tomaattipyree ja anna hautua 15-20 minuutin ajan. Maista maku. Makkarakastike ei tarvitse lisämausteita, jos makkarat mukavan mausteisia. Huomioi se, että lopuksi lisättävä lihaliemi tuo ateriaan suolaa eli sitä ei välttämättä tarvitse lisätä kastikkeeseen ollenkaan.
  3. Kokoa lasagne laittamalla vuokaan 1/3 kastikkeesta, sen päälle kerros ravioleja ja 1/3 juustoraastetta. Jatka näin, kunnes ainekset on käytetty. Päällimmäinen kerros on kastiketta, jonka päälle on ripoteltu loppujuustoraaste.
  4. Lisää vuokaa desilitra lihalientä ja paista raviolilasasagnea 200 asteisessa uunissa n. 25 minuutin ajan. Ripota pinnalle persiljasilppua ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Teksti, resepti ja kuva: Mari Moilanen

Viinipörssin viinisuositukset raviolilasagnen seuraan:

Löytö
Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2022
Punaviinit
Pullo
750ml

Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2022

Italia
Veneto
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Nauta
Juustot
Porsas
15,99
Hyvä Ostos
Codorníu Tempranillo Organic
Punaviinit
Pullo
750ml

Codorníu Tempranillo Organic

Espanja
Catalonia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Kala
Porsas
Kasvikset
14,98