Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Alkusyksyn grilliherkuttelua – parsaa ja tomaattia grillistä
Viikonloppu Marin tapaan

Alkusyksyn grilliherkuttelua – parsaa ja tomaattia grillistä

Grillattua parsaa ja tomaatteja on suolaisten ruokien pappilan hätävara. Lähes tyhjästä nyhjätty grilliherkku, joka on niin maukas, että on melkein synti, jos ei lasiin lorauta hitusen viiniä ateriaa kruunaamaan.

Grilli on siitä vinkeä kapistus, että kasvisruoat maistuvat grillattuina tosi täyteläisiltä eikä kalaa tai lihaa jää varsinaisesti kaipaamaan.

Grilliruoka, joka taiotaan tyhjästä

Tämä grillattua parsaa ja tomaattia on sellainen nopea grilliherkku, jota on tullut jo useita kertoja tehtyä, kun jääkaappi on ammottanut tyhjyyttään. Aina siellä joku juustoköntti lymyilee, parsapuntin saa helposti lähikaupasta ja kirsikkatomaatteja kasvaa takapihalla ihan omasta takaa.

Hätäruoka jämistä

Vaikka tämä alunperin oli hätäruoka jämistä, niin kuitenkaan kyseessä ei ole mikään säälittävä illallinen, vaan aikamoinen herkku. Kaikki ainekset juustoa lukuunottamatta ottaa väriä ja makua grillissä. Kuumien vihannesten päälle raastetaan sulamaan maukas juustohuntu. Mikäs siinä ollessa, kun alkusyksyn illat pimenee ja viini huljuu lasissa.

Suosittelen testaamaan. Ihanaa näin sellaisenaan ja ihan mainio lisuke grillatulle kalalle tai lihalle. Nättikin tämä tarjottava on..

Grillattua parsaa ja tomaattia

2 hengelle

500 g vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria
1 rs kirsikkatomaatteja
8 valkosipulinkynttä
50 g Comtè-juustoa

1. Kuori ja murskaa veitsellä valkosipulinkynnet. Napsauta parsoista kova kanta pois. Voitele ne öljyllä ja laita ne grilliin. Grillaa samaan aikaan esim. parilalla valkosipuleita hetki, lisää tomaatit ja grillaa, kunnes ne kuumenevat.

2. Mausta kypsät parsat suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman sitruunanmehua. Levitä parsat tarjoiluvadille. Lisää päälle tomaatti-valkosipuliseos. Raasta päälle juustoa ja tarjoa heti rapean leivän ja viinilasillisen kera.

Teksti, resepti ja kuva: Mari Moilanen

Mari Moilanen on pitkän linjan ruoka-alan ammattilainen, ruokatoimittaja ja -valokuvaaja sekä ruokavaikuttaja Jotain maukasta-kanavissa. Mari rakastaa pitkiä illallisia, samppanjan kepeitä kuplia, mökkeilyä ja sienestystä.

Lisää Marin reseptiikkaa löydät Instagramista @jotainmaukasta -tililtä.

Viinipörssin viinisuositukset reseptille: