Viinipörssin Pullonpyöritys-haastattelussa tällä kertaa Kokkaavien kaksosten Noora Väänänen. Noora Väänänen on intohimoinen kotikokki ja ruokakuvaaja. "Ruoanlaitto on minulle tapa ilmaista itseäni ja jakaa rakkauttani ruokaan, ja on mahtavaa tietää, että voin innostaa muitakin tekemään samoin. Visuaalisuus on minulle tärkeää, ja näen kauniin annoksen kuin syötävänä taideteoksena."
Foodbytwins, kokkaavat kaksoset Noora ja Petra yhdistävät intohimonsa ruoanlaittoon ja jakavat sen herkullisten reseptien ja kokkausvinkkien muodossa. Nämä kaksi innokasta kokkia ovat luoneet yhteisön ja brändin, joka heijastaa heidän rakkauttaan ruoanlaittoon ja luovaan tekemiseen. Kaksoset matkustavat ja hakevat inspiraatiota kokkailuun eri ruokakulttuureista. Rentous ja luovuus on heille tärkeää kokkaamisessa ja yksi ruoan ihana puoli on se, että sitä on kiva tehdä ja syödä porukalla.
Mitä sinulle kuuluu nyt?
Kuuluu todella hyvää. Vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin eri projektien parissa. Olen muun muassa työstänyt helmikuussa ilmestyvää ruokalehteä. Allekirjoitin juuri myös kustannussopimuksen ensi syksynä ilmestyvään ruokakirjaan, todella jännää! Kuun vaihteessa lähden lyhyelle pressireissulle Mallorcalle. Odotan sitä innolla.
Millainen on suhteesi viiniin ja ruokaan?
Herkullinen ruoka ja siihen paritettu viini täydentävät toisiaan. Olen punaviinin ystävä, erityisesti pinot noir on mieleeni. Harvemmin nautin viiniä sellaisenaan ilman joitain ruokaa. Peuran pihvi, kastike, pyree ja siihen kylkeen punaviiniä. Täydellistä!
Mikä on suosikkireseptisi?
Vaikea valita, koska niitä on monia. Arkiresepteistä tällä hetkellä on tortillaletuista syntyvät pika-calzonet. Peuran pihvit, kantarellikastike ja perunat eivät petä koskaan! Minulla on aina pakkasessa peuran filettä ja kaapissa kuivattuja itse poimittuja kantarelleja.
Kuka tai mikä sai teidät sisaresi kanssa kokkailemaan alunperin?
Äiti ja mummo. Olemme vaippaikäisistä lähtien istuneet vastakkain ruokapöydän ääressä muotoillen vaikka mitä taikinaa, karjalanpiirakoista korvapuusteihin. Mummolassa on pienestä pitäen saanut seurata, mistä ruoka tulee. Mummolla on iso puutarha, josta nostettu kasvikset, omenat, mansikat ja viljat mummon ruisleipään jne., ollaan käyty joka vuosi marjastamassa (mustikoita, vadelmia ja puolukoita), sekä sienimetsässä. Myös perheen miehet metsästävät ja kalastavat, joten tuoretta riistalihaa olemme saaneet nauttia pienestä pitäen. Isä on opettanut kokkaamaan riistaa. Laadukkaat kotimaiset raaka-aineet ovat kulkeneet mukanamme lapsesta saakka.
Kenen kanssa haluaisit istahtaa lasilliselle?
Istuisin mielelläni Oprah Winfreyn kanssa, sillä hänen inspiroiva elämäntarinansa, avoimuutensa, positiivinen vaikutus yhteiskuntaan ja laaja-alainen tietämyksensä tarjoaisivat antoisan hetken. Aika Oprahin seurassa voisi olla tilaisuus saada arvokkaita oivalluksia, inspiraatiota ja henkilökohtaista kasvua.
Mikä on paras ruokamatkakohde?
Niitä on monia, mutta mainitsen Thaimaan. Meidän ensimmäinen reissu Thaimaahan vuonna 2016 oli käänteen tekevä. Saimme todella paljon inspiraatiota ja uusia makuelämyksiä, ja ruokainnostuksemme kasvoi entisestään. Thaimaalainen ruoka on tunnettu tasapainoisista mauista, kuten makeudesta, happamuudesta, suolaisuudesta ja mausteisuudesta. Maantieteellinen monimuotoisuus näkyy eri alueiden erikoisuuksissa, ja ruokailu on usein sosiaalinen tapahtuma, joka heijastaa maan lämmintä ja vieraanvaraista kulttuuria. Thaimaa tarjoaa unohtumattoman ruokakokemuksen.
Mitä ruokarintamalla tapahtuu vuonna 2024?
Helppoutta, sesongin raaka-aineita, ranskalainen ja italialainen keittiö on ollut paljon pinnalla ja niiden suosio varsinkin ravintoloissa on taas kasvanut.
Minkä viinin valitsisit sivustoltamme?
Olen italialaisen punaviinin ystävä, joten Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2021.