Viinipörssin pulloa pyöritti tuore Best Sommelier of Finland for 2024 -voittaja Dmitrii Frolov. Hän on syntynyt Pietarissa ja muuttanut Suomeen pari vuotta sitten. Dmitrii on työskennelyt ravintola-alalla jo vuodesta 2004 ja sommelierina vuodesta 2011. Hän on intohimoinen viiniharrastaja, hän rakastaa kokkaamista, matkailua, tennistä ja ennen kaikkea hän on onnellinen isä ja aviomies.
Mitä elämääsi kuuluu tällä hetkellä?
Elän hyvin kiireistä aikaa. Olen vakituisena sommelierina ravintola Brasassa, joten iltaisin minut löytää sieltä. Lisäksi Best Sommelier of Finland -kilpailu oli hieno juttu ja perusteellinen valmistautuminen kisaan auttoi minut voittoon tänä vuonna!
Mikä on parasta Best Sommelier of Finland -kilpailun voittamisessa?
Kisan voittaminen tuo aina mukavia fiiliksiä, mutta myös uusia jännittäviä haasteita: syksyllä on edessä Best Sommelier of Nordics ja Best Sommelier of Europe and Africa -kilpailut.
Miten aiot valmistautua kansainvälisiin sommelier-kilpailuihin?
Meillä on ryhmä jonka kanssa harjoitellaan. Tottakai pureudutaan syvemmälle teoriaan ja pyrimme järjestämään myös harjoituksen kansainvälisen sommelierin, Sören Poloniuksen kanssa.
Mikä on seuraava trendi Suomen viinimarkkinoilla?
Koko markkinasta vaikea sanoa, mutta ravintoloissa näkyy asiakkaiden kasvava kiinnostus burgundilaisia, sekä itä-eurooppalaisia ja kreikkalaisia viinejä kohtaan.
Mikä on mieleenpainuvin viinihetkesi?
Pullo Cheval Blanc 1966 -viiniä, jonka sain lahjaksi kanta-asiakkaalta. Haihtumista on tapahtunut jonkun verran ja etiketti ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta viini on huikea, eloisa ja kompleksinen.
Mikä on tämän hetken kiinnostavin viinialue?
Champagne kehittyy positiivisella tavalla ja näemme paljon uuden sukupolven tuottajia jotka myös viljelevät omat rypäleensä – heillä on mahtavia ideoita ja upeita viinejä.
Kenet haluaisit kutsua viinilasilliselle ja miksi?
Dirk Niepoortin — intohimoinen viini-intoilija ja viinintekijä, joka työskenteli paljon modernin viininteon eteen Portugalissa ja promosi uutta tyyliä ympäri maailman.
Mitä viiniä suosittelisitte Viinipörssistä?
Muscat ei ole yleinen lajike, mutta tämä kuiva Neumaisterin valkoviini on raikkaan hapokas ja se olisi täydellinen yhdistelmä pan-aasialaiselle ruoalle.