Viinipörssin pulloa pyöritti pienessä toscanalaiskylässä perheensä kanssa asuva muusikko ja ruokaintoilija Jaakko Luomanen, eli Lieminen. Hän on perustanut aikanaan kymmenen ravintolaa, ja pitää nykyään omaa podcastiä nimeltä Ravintolamaailma.
Mitä elämääsi kuuluu nyt?
Eka vuosi on nyt takana täällä Toscanassa ja on ollut ihanaa! Paljon projekteja käynnissä ruoan, sekä hyvien italialaisten raaka-aineiden parissa. Ollaan myös avaamassa kevään aikana kokkikoulua tänne meidän luokse. Instagramissa teen paljon reseptiikkaa ja ruokaan liittyvää sisältöä: @lieminen
Millainen on suhteesi viiniin ja ruokaan?
Aikanaan tuli tutustuttua viineihin melko hyvin, vaimoni on sommelier. Olen ollut nyt raittiina viimeset viisi vuotta, mutta viiniä ostan joka viikko edelleen ruoanlaittoon.
Kenen kanssa haluaisit juoda viiniä?
Jeesuksen kanssa ehdottomasti. Vaikka en ole uskovainen lainkaan, on selvää että Jeesus on ollut yks kingeimmistä tyypeistä ikinä.
Paras viini-musa-kombo?
Portviini & Gipsy Kings.
10 ystävääsi tulee yllätysvierailulle – mitä tarjoat?
Ennen dinneriä pöytään aperitiivo italialaiseen tyyliin – hyviä juustoja, leikkeleitä, hilloja, leipää. Dinnerille joku pitkään haudutettu ragu pastan kera, kylkeen caprese stracciatellalla, insalata verde ja loppuun tiramisu.
Mikä on parasta Toscanassa?
Ihmiset, ruoka, raaka-aineet, kulttuuri, luonto, maisemat, gelato, kelit ja ihanat pienet ja isot kylät, sekä kaupungit.
Herkuimmat pizzatäytteet?
Buffalo mozzarella, valkosipuliöljy & persilja.
Mitä viiniä suosittelisit Viinipörssistä?
Monet Veneton alueen valkkarit sopii tosin hyvin kokkaamiseen! Veronese Beatrice Seta Pinot Grigio Della Venezie 2022 vaikutti lupaavalta.