Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
12.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2022

Italia
Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2022
Vinkki
Arvostelut
Punaviinit
Luomu

4g

Sokeri
14,98
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Vinkki
Viinipörssin arvio

Keskitäyteläinen ja miellyttävä punaviini, viehättävä kokonaisuus. Viini on väriltään rubiininpunainen, tuoksussa punaisia marjoja, kirsikkaa, puolukkaa ja karpaloa. Marjojen lisäksi aromimaailmasta voi löytää mausteita, kuten pippuria, ja mantelin häivähdyksen. Makumaailma toistaa samat aromit, viini on hapokas, mutta tanniinit ei ole kovin voimakkaat, vaan tuovat mukavasti ryhtiä punaviinille. Kokonaisuutena viini on miellyttävä ja tasapainoinen, ei liian hyökkäävä, muttei myöskään kevyt tai mauton.

Viini toimii hyvin sellaisenaan seurustelujuomana, mutta sopii myös monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Yhdistä antipastien, kuten leikkeleiden ja juustojen, tai muun pikkusuolaisen kanssa. Toimii myös pastan, pizzan ja risoton kanssa. Syksyn lähestyessä tee risotto tähän punaviiniin, yhdistä punaviinirisottoon esimerkiksi tuoreita tatteja tai kaupan isompia herkkusieniä. Risottopohjaan käytetty punaviini sinetöi kokonaisuuden!

Valpolicellaa tuotetaan Italiassa Veneton alueella ja se on sekoiteviini. Kyseisessä punaviinissä on käytetty Corvinaa, Rondinellaa ja Corvinonea. Valpolicellan alueella on todella pitkä viinihistoria ja tuottajan, Pasquan, viinitila on laajasti tunnettu ja arvostettu. 'Classico' viittaa siihen, että viini on tuotettu alueen historiallisessa keskustassa ja se on usein tae korkealaatuiselle ja hyvin valmistetulle viinille.

Vinkki
Viinipörssin arvio

Kiva ja mukava kuin naapurikylän Giuseppe! Tämän viinin kanssa ei tule turhaa draamaa, vaan se sujahtaa pasta- ja pizzapöytään kuin turistin haarukka spagettiin. Jätetään tulistumiset toisaalle, tämä kuuluisalta Pasqua-viinitilalta tuleva Valpolicella Classico on alueelle tyypillinen, helposti juotava, hedelmä edellä oleva punaviini. Tuoksu on raikas ja marjainen, reilusti hapanta kirsikkaa ja vadelmaa. Keskitäyteläisessä viinissä on miedot tanniinit ja hyvä happorakenne, maku vastaa tuoksua. Jälkimaku on kevyen yrttinen ja mausteinen, ja jättää veden kielelle.

Villa Borghetti Valpolicella Classico on tehty alueelle tyypillisistä rypäleistä, Corvinasta, Rondinellasta sekä Corvinonesta. Ja Veronan vieressä tosiaan tehdään muitakin kun tuhteja Amarone-viinejä! Nauti hyvin viilennettynä pizzan ja pastan kanssa sekä italialaisten antipastojen kaverina. Samalla kun antaudut lempeiden tanniinien vietäväksi, ajattele sitä Italian matkaa, kun huljutit varpaita Garda-järvessä ja annoit tuulen puhaltaa huolet pois. Tai kokeile ihan vain sellaisenaan pehmeän kesäillan nautiskeluviininä, kun et halua elämääsi mitään liian tujua ja voimakasta. Raikas ja helposti juotava punaviini, joka ei varmasti loukkaa ketään.
Vinkki!

Vinkki
Viinipörssin arvio

Tämä kolmen rypäleen Valpolicella Classico on tuotettu Corvina, Rondinella, ja Corvinone lajikkeista. Melko vaalea väriltään ja hyvin marjaisa tuoksultaan. Puolukka ja kirsikka tulee ensimmäisenä mieleen tästä keskitäyteläisestä Veneton alueen viinistä. Maku hieman pistävä, kevyen mausteinen, voimakkaan marjainen.

Tätä kyseistä viiniä löytyy myös pienessä pullossa, ja se sopii esimerkiksi risottoruokien ja pizzan kaveriksi.Tuottajana Veneton alueen tunnettu ja laadukas Pasquan perheen viinitalo ja Suomessa saatavilla olevista viineistä kannattaakin myös maistaa heidän Ripassoa tai Amaronea.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

432027

Valmistaja/Valmistuttaja

Pasqua

Tavarantoimittaja

Wennerco

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Makeus

Käyttö

Seurustelujuoma
Pizza

Rypälelajike

Corvina, Rondinella, Corvinone

Alkoholi

12.0%

Sokeri

4g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää punaviinejä