Viinipörssin pulloa pyörittivät Giovanni Gavello ja Joonas Vanhanen – uuden, freesin suomalaisen maahantuontiyrityksen, Uva Nudan perustajajäsenet. Joonas ja Gio ovat yhtiökumppaneita, loistavia viihdyttäjiä tarttuvalla positiviisella energiallaan ja ennen kaikkea läheisiä ystäviä.
"Odotamme innolla ensi vuotta ja mitä se tuokaan tullessaan. Haluamme toivottaa kaikille ihanille uvanudisteille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!"
Mitä Uva Nudalle kuuluu tällä hetkellä?
Kaikki elämän suuret tavoitteet vaativat paljon ponnisteluja niiden saavuttamiseksi. Tämä vuosi on kuitenkin ollut tuottoisa ja raskas työ on tuottanut tulosta monella eri osa-alueella ja olemme pystyneet laajentumaan ja toteuttamaan missiotamme. Viime aikona olemme keskittyneet pop-up tapahtumiin, jotka ovat olleet erittäin menestyksekkäitä. Olemme erittäin nöyriä ja kiitollisia yleisön lämpimästä vastaanotosta.
Joulukuun 15.–16. Järjestämme täysin uudenlaisen viinibaari pop-upin Kieku-ravintolassa Helsingin Kalliossa. Luvassa on viiniä, ruokaa, sekä italo-disco-musiikkia yhdistettynä rentoon tunnelmaan. Kaikki uvanudistit ovat tervetulleita!
Ensi vuoden alussa järjestämme myös kolmipäiväisen viinitourneen Helsingissä, Turussa ja Tampereella – olkaahan kuulolla.
Mikä tekee luomu- ja biodynaamisista viineistä niin erityistä?
Emme halua puhua etikettimerkinnöistä, vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan uskomme siihen, että viinejä on kahdenlaisia: hyviä ja pahoja. Tämä on hyvin suhteellista ja hyvin riippuvaista jokaisen omista mieltymyksistä. Vastauksena kysymykseen kuitenkin sanoisimme, että erityisiä luomu- ja biodynaamisista viineistä tekee se, että ne on usein valmistettu pieninä määrinä ja artesaanityylillä, paljon aikaa ja rakkautta niihin käyttäen, joten lopputulos on hyvin uniikki tuote.
Minkä luulette olevan seuraava trendi Suomen viinimarkkinoilla?
Lambrusco (hyvät sellaiset), Metodo Classico (esim. Altalanga) ja hyvät siiderit, sekä jotkut unholaan jääneet italialaiset rypälelajikkeet.
Paras viinihetkesi?
Giovanni: Olin viinitilavierailulla kuuluisalla Emidio Pepen tilalla Torano Nuovossa, Abruzzossa ja herra itse tuli tervehtimään meitä ja meillä oli erittäin mukava keskustelu. Yhdessä välissä hän hävisi hetkeksi ja tuli takaisin Montepulciano d’Abruzzo 2010 -pullon kanssa kertoen sen olevan yksi hänen lempivuosikerroistaan. Istuimme pöytään keskelle viinitarhoja ja joimme pullon yhdessä.
Joonas: Ei varmaan yllätä, että viineihin liittyen on paljon hyviä muistoja. Pakko kuitenkin mainita se hetki, kun loimme Uvanudan. Gio (Giovanni) oli vierailemassa luonani Suomessa ja yhtenä viinintäyteisenä kesäiltana saimme idean perustaa yhteisen yrityksen. Taisimme silloin nauttia mukavan määrän tällä hetkellä Suomeen maahantuomiamme viinejä. Luulen, että viineillämme on mukava pieni sivuvaikutus, joka aiheuttaa niiden nautiskelijalle loistavia ideoita!
Kiinnostavin viinialue tällä hetkellä?
Ehdottomasti Marche – huikeita, elegantteja viinejä, Italian parhaimmistoa.
Missä ravintolassa on paras viinilista?
Rakastamme ravintola Brasan viinilistaa, se on yksi parhaita Helsingissä. Heillä on paljon ranskalaisia viinejä ja joitakin “yksisarvisia” myös, sekä hyviä espanjalaisia ja tottakai huikeita italialaisia – heillä on muutamia meidänkin tuotteita.
Kenet haluaisitte kutsua viinilasilliselle ja miksi?
Halausimme nauttia lasin viiniä (tai ehkäpä magnum-pullon) Duudsoneiden kanssa. Rakastamme heidän tyyliä ja sitä, että he ovat aitoja, hulluja suomalaisia.