Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Pullonpyöritys – Eeva Hakala
Pullonpyöritys

Pullonpyöritys – Eeva Hakala

Kerro lyhyesti itsestäsi / mitä elämässäsi tapahtuu juuri nyt?

Elän erittäin jännittäviä aikoja! Työskentelin lähes kahdeksan vuotta Viinilehdellä monenlaisissa eri tehtävissä digi- ja tapahtumatuottajasta tuotevalikoimajohtajan kautta viralliseen Viinimuijaan ja nyt aloitin Viinipörssillä Country Managerina. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsen tuomaan näin loistavaa viinipalvelua Suomen markkinoille yhdessä pienen tiimimme kanssa.

Millainen on suhteesi viiniin?

Viinissä yhdistyy kolme minulle erittäin tärkeää asiaa: kulttuuri, ympäristö ja samalla upeat makuelämykset. Viini ei ole pelkkä elintarvike, sen takana on mielenkiintoisia tarinoita ja erilaisia persoonia, se herättää keskustelua ja tuo ihmisiä yhteen.

Mikä on mieleenpainuvin viinihetkesi?

Se kun viiniharrastukseni alkuaikoina maistoin samaa rypälelajiketta (Shiraz) samana päivänä kahdella eri viinitarhalla Australiassa ja huomasin, miten suuri vaikutus ilmastolla ja maaperällä on rypäleen makuun. Toinen tarha oli kuumassa ilmanalassa savi-hiekka-maaperällä enemmän sisämaassa, toinen oli Coonawarran alueella lähellä rannikkoa merituulien viilentämässä “terra rossa” -maaperässä.

Paras viini-ruoka-kombo?

Vaihtelee päivittäin. Nyt menisi vaikkapa täyteläinen tattirisotto ja sopivan hapokas natupunkku, vaikkapa yhdestä lempparilajikkeistani, Gamaysta.

Paras viinimesta?

Helsingissä suosikkini ovat Bas-Bas ja Wino.

Mitä haluaisit saavuttaa viinien parissa?

Mielestäni viini kuuluu kaikille ja aiheesta ei pitäisi tehdä liian vaikeaa tai vaikeasti lähestyttävää. Jokaiselle viinille ja viinityylille on oma paikkansa. Haluan edistää suomalaista viinikulttuuria ja viedä sitä rennompaan suuntaan, tottakai vastuullisuutta silmällä pitäen. On hienoa huomata, että nykyään kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia viinin taustoista ja alkuperästä.

Kenen kanssa haluaisit juoda viiniä?

Munkki Dom Pérignonin kanssa sillä hetkellä kun hän keksi samppanjan salat 1600-luvun lopulla.

Kuvaile täydellinen miljöö nautiskella viinistä.

Vuoren huipulla auringon laskiessa pitkän patikan jälkeen, tottakai Riedelin O to Go -retkilasista nautittuna.

Eeva suosittelee: