Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Parasta pastalle
Artikkelit

Parasta pastalle

Pastaruokia on valtava valikoima arkiruoista hienostuneeseen fine diningiin. Suosittu ruoka muotoutuu moneen ja siksi rakastammekin sitä niin paljon! Katso kumppanimme Flavoradon resepti bolognesekastikkeelle.

Kokonaisuus ratkaisee

Kun valitset pastaviiniä, kannattaa tietysti miettiä kokonaisuutta – millaista kastiketta, mausteita, tai muita lisukkeita ruoassa on mukana. Turvallisia valintoja on paljon, eikä ole yllätys, että ne ovat lähtöisin Italiasta, pastan kodista. Mutta tietenkään pastaviinin ei tarvitse olla italialaista. Valitset sen, mistä pidät eniten!

Klassikkoreseptien viiniparit

Muutaman vuoden takainen trendiruoka avokadopasta seurakseen pirteää ja hedelmäistä valkoviiniä. Testaa vaikkapa Sauvignon Blanc tai Pinot Grigio -rypäleestä tehtyä viiniä. Samat toimivat myös valkosipuliselle aglio e olio -pastalle ja kermaiselle sienipastalle. Tomaattinen bolognese-kastike sen sijaan kaipaa seurakseen mehevää ja hilloista, runsaan hedelmäistä punaviiniä. Kokeile esim. Valpolicellan tai Toscanan punaisia. Klassinen ja tuhti carbonara kaipaa seurakseen raikkautta ja hapokkuutta, kokeile esimerkiksi tammittamatonta, raikasta ja hedelmäistä chardonnayta. Punaviineistä chiantit ja valpolicellat kannattaa valkata carbonarapastan kaveriksi. Äyriäispastan seuralaiseksi suosittelemme hennon paahteista, raikasta samppanjaa!

Mutta kuten aina, mitä raskaampia makuja pasta-annoksellasi on, sitä vahvempaa viiniä sinun on yhdistettävä ja päinvastoin kevyemmille ruoille kevyempää. Alla muutama Viinipörssin suositus pastaviiniksi.

Löytö
Enzo Bartoli Langhe Rosso 2021 hanapakkaus
Punaviinit
Hanapakkaus
3000ml

Enzo Bartoli Langhe Rosso 2021 hanapakkaus

Italia
Piedmont
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Nauta
Grilliruoka
Juustot
41,95