Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Kurpitsakausi on nyt – katso vinkit monipuoliselle syysherkulle
Artikkelit

Kurpitsakausi on nyt – katso vinkit monipuoliselle syysherkulle

Halloween lähestyy ja sen myötä ruokakaupat täyttyvät kurpitsasta eri muodoissa. Tästä huolimatta kurpitsaa saa toki ostaa koko syksyn, vaikka huippusesonki onkin halloweenina! Valitse kurpitsa, joka on painava ja kuulostaa ontolta koputtaessa.

Miten kypsentää kurpitsa?

Kurpitsan voi keittää, paistaa, paistaa uunissa, marinoida, keittää chutneyssa, syödä raakana salaatissa ja käyttää sekä makeassa että suolaisissa leivonnaisissa. Maustehyllystä kurpitsaan sopivia makukavereita suolan ja pippurin lisäksi ovat esimerkiksi timjami, valkosipuli, chili, rosmariini, rakuuna, salvia, muskottipähkinä, kaneli ja inkivääri.

Valmista kurpitsasta vaikkapa samettinen kurpitsakeitto kumppanimme Flavoradon reseptillä.

Myskikurpitsaa, hokkaidoa vai spagettikurpitsaa?

Muista, että yksi kurpitsatyyppi voidaan yleensä vaihtaa toiseen, jos sinulla on vaikeuksia saada täsmälleen reseptissä mainittua, tai jos sinulla on ylimääräistä kurpitsaa, jota haluat käyttää ruoan valmistukseen. Myös koristeluun tarkoitetun kurpitsan hedelmä kannattaa hyödyntää! Esim. Klassisella halloween-kurpitsalla on herkullinen hedelmäliha.

P.S. Älä heitä kurpitsansiemeniä pois! Huuhtele ne puhtaaksi hedelmälihasta ja paahda oliiviöljyn ja suolan kanssa uunissa (175° n. 30 minuuttia) rapeaksi välipalaksi, jota voi syödä niin perjantaiherkkuna kuin salaatin tai keiton lisukkeena.

Millainen viini sopii kurpitsan seuraan?

Kurpitsan hento makeus kaipailee vierelleen keskitäyteläisiä, kypsän marjaisia ja hedelmäisiä viinejä, joissa on eloisa hapokkuus. Valkoviiniksi kannattaa valita mehevän hedelmäinen viini, jossa on sopivasti aromaattisuutta ja hedelmää kannattelevaa hapokkuutta.

Testaa nämä:

Löytö
Smoking Loon Steelbird Chardonnay 2020
Valkoviinit
Pullo
750ml

Smoking Loon Steelbird Chardonnay 2020

Yhdysvallat
California
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Kala
Pizza
Kala
11,79
11,99
Hyvä Ostos
Smoking Loon Old Vine Zinfandel
Punaviinit
Pullo
750ml

Smoking Loon Old Vine Zinfandel

Yhdysvallat
California
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Makeus
Nauta
Grilliruoka
Seurustelujuoma
Porsas
11,79
11,99