Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Kesää kohti varrastellen!
Viikonloppu Marin tapaan

Kesää kohti varrastellen!

Mari Moilanen on pitkän linjan ruoka-alan ammattilainen, ruokatoimittaja ja -valokuvaaja sekä ruokavaikuttaja Jotain maukasta-kanavissa. Mari rakastaa pitkiä illallisia, samppanjan kepeitä kuplia, mökkeilyä ja sienestystä.

Lisää Marin reseptiikkaa löydät Instagramista @jotainmaukasta -tililtä.

Katkarapu-ananasvartaat on aurinkoisen päivän kahden raaka-aineen grilliherkku. Sellainen herkku, että kun silmänsä sulkee, saattaa ajatus lentää Välimeren auringon alle. Etenkin jos lasissa jotain tähän suuntaan sopivaa!

Mitä enemmän ikää on karttunut, sitä enemmän vannon helppojen ja yksinkertaisten, mutta sitäkin maistuvampien ruokien nimeen. Motoksi on tullut ’ei sen aina tartte olla niin vaikeeta’.

Sama pätee ravintoloihin. Mieluummin menen maistelemaan jotain mutkatonta kuin että istun pitkän ja joskus jopa puuduttavan tai kummallisen fine dining-kattauksen ääreen.

Ja täytyy myöntää, että tämä motto toimii. Vedet kielelle herauttavia aterioita tulee syötyä, vaikka en tuntitolkulla hellan tai tässä tapauksessa grillin ääressä aherrakaan.

Ravunpyrstöjä pakkasesta

Jättikatkarapuja eli tiikeriravunpyrstöjä voi kalastella hyvin varustettujen markettien pakaste-altaista. Tässä tapauksessa ostetaan niitä, joilta on kuori poistettu, mutta joita ei ole kypsennetty.

Jo valmiiksi kypsennetyt jättikatkaravut sitkistyvät herkästi kuumennuksessa eli ne eivät sovi tähän grillitarjottavaan.

Maku näissä ravuissa on niin mainio, että pelkkä sormisuola riittää mausteeksi. Ei grillaus paljon tämän helpommaksi voi mennä.

Rapsakka viini kruunaa kokonaisuuden

Tämä kesäinen varras kaipaa rinnalleen raikkaan kesäisen viinin. Ravunpunainen rosee on aina nappivalinta, mukavasti merellisen mineraaliset viinit, kuten albarinõt maistuvat mainiolta tai sopii lasiin lorotella edukasta vinho verdeäkin. Oman maun mukaan siis mennään!

Jättikatkarapu-ananasvartaat

(4 hengelle)

400 g kuorettomia ja raakoja tiikeriravun pyrstöjä
1 kypsä ananas
ruokaöljyä
sormisuolaa

1. Kuori, poista ananaksen keskiosa ja paloittele ananas. Pujota grillivartaisiin vuorotellen ananasta ja tiikeriravun pyrstöjä.
2. Voitele vartaat ruokaöljyllä ja mausta sormisuolalla. Grillaa kuumassa grillissä reilu minuutti molemmin puolin, kunnes ravut ovat kypsiä.

Teksti, resepti ja kuvat: Mari Moilanen

Viinipörssin viinisuositukset vartaiden seuraan:

Vinkki
Black Tower Rivaner 2023
Valkoviinit
Pullo
750ml

Black Tower Rivaner 2023

Saksa
Rheinhessen
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Itämainen ruoka
Seurustelujuoma
9,99
10,38
Hyvä Ostos
Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen 2023
Valkoviinit
Pullo
750ml

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen 2023

Itävalta
Niederösterreich
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Kala
Kasvikset
15,80
Löytö
Koiboy Merlot Rosé 2023
Roseeviinit
Pullo
750ml

Koiboy Merlot Rosé 2023

Unkari
IGP Dunantul
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Grilliruoka
Kasvikset
10,48