Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Ruudut pintaan ja tulille – paras tapa grillata kesäkurpitsoja
Viikonloppu Marin tapaan

Ruudut pintaan ja tulille – paras tapa grillata kesäkurpitsoja

Kekkasin viime kesänä somen syövereistä aivan parhaan tavan grillata kesäkurpitsoja. Ruudut pintaan ja tulille. Todellakin toimii!

Onko kesäkurpitsa susta vähän valju ja tylsä? Sellainen laiskanpulskea, hitusen pehmeänpuoleinen kasvis, joka ei innosta? Ei ole valju eikä vaisu tällä reseptillä.

Grillatun kesäkurpitsan upgreidaus

Tässä reseptissä kesäkurpitsa upgreidataan. Syntyy kesäkurpitsalisuke 2.0. Tai käy tämä sellaisenaan lounaastakin, kun pöytään katetaan vähän salaattia ja joku kiva leipä juuston kera.

Ja grillaushomma menee näin. Kesäkurpitsat halkaistaan ja halkaisupinnat ruudutetaan. Ruuduttamisen lisäksi toinen tärkeä juttu on kunnon suolaus eli kesäkurpitsojen pintaan hierotaan huolella suolaa. Ja kyllä niitä vähän itketetäänkin, mutta sillä lailla nätisti.

Sitten kunnon käristys molemmin puolin grillissä, mutta varo päästämästä kesäkurpitsoja lässyköiksi. Purutuntumaa saa säilyä. Valmiit kesäkurpitsat nostetaan ricottapedille ja herkuttelu voi alkaa.

Monipuolinen lisuke grillattaville

Tällä tavalla makoisaksi grillatut kesäkurpitsat ovat näyttävä lisuke kesäpöydässä ja maistuvat erityisen hyvältä muiden grilliherkkujen kanssa.

Nämä kesäkurpitsat eivät nyrpistä nenäänsä kalalle, kalalle tai äyriäisillekään. Erityisen hyvää kesäkurpitsoista saat, kun tarjoat niiden kanssa jotain dippiä tai kastiketta. Tsatsiki tai yrttipesto on mainio lisä.

Ja viiniä kanssa

Tykkään tarjota kesäruokien kanssa roseeviiniä aina, kun ruoka antaa siihen vain hitusenkin syytä. Ja nämä kesäkurpitsat sen tekevät. Jos roseehammastasi ei kolottele tai jääkaapissa majailee vain valkkaria, älä kursaile, vaan kaada sitä lasiin. Ei se kesällä ole niin nokonuukaa.

Grillatut kesäkurpitsat

4 hengelle

4 kesäkurpitsaa

1 rkl sormisuolaa

2 oksaa minttua

4 valkosipulinkynttä

1/2 dl oliiviöljyä

1 prk ricottaa

1/4 tl chilihiutaleita

mustapippuria

suolaa

1. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa halki, ruuduta ja hiero ruudutuspuoleen kunnolla suolaa. Anna suolautua 15-30 minuuttia ja pyyhi nesteet huolellisesti pois.

2. Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna mintunlehdet. Lisää nämä oliiviöljyyn, sekoita ja valuta kesäkurpitsojen pinnalle.

3. Sekoita ricottaan suola, mustapippuri ja chilihiutaleet. Levitä seos tarjoiluvadille. Grillaa kesäkurpitsat kypsiksi ja nosta grillatut kesäkurpitsat ricottapedille. Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.

Teksti, resepti ja kuvat: Mari Moilanen

Mari Moilanen on pitkän linjan ruoka-alan ammattilainen, ruokatoimittaja ja -valokuvaaja sekä ruokavaikuttaja Jotain maukasta-kanavissa. Mari rakastaa pitkiä illallisia, samppanjan kepeitä kuplia, mökkeilyä ja sienestystä.

Lisää Marin reseptiikkaa löydät Instagramista @jotainmaukasta -tililtä.

Viinipörssin viinisuositukset kesäkurpitsojen seuraan:

Löytö
Fragància de Marta 2022
Roseeviinit
Pullo
750ml

Fragància de Marta 2022

Espanja
Catalonia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Kala
Kasvikset
13,99
14,49
Hyvä Ostos
Nube de Leza Garcia Sauvignon Blanc 2023
Valkoviinit
Pullo
750ml

Nube de Leza Garcia Sauvignon Blanc 2023

Espanja
Rioja
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Kala
Seurustelujuoma
Kala
18,93
Hyvä Ostos
Steininger Riesling 2022
Valkoviinit
Pullo
750ml

Steininger Riesling 2022

Itävalta
Niederösterreich
Aperitiivi
Kala
Kala
14,98