Kun korkki poksahtaa auki, juhlatunnelma on heti käsin kosketeltavissa. Muista tarjoilla kuohuviini viileänä, noin 5–11 asteessa, ja käytä hoikkia laseja aromien esiin tuomiseksi. Jos haluat maistaa kuin asiantuntijat, aloita visuaalisella tarkastelulla – katso viinin väriä ja huomioi, onko se kirkas vai läpikuultava. Seuraavaksi siirry tuoksuun – voiko tunnistaa sitrusta, marjoja tai kukkaisuutta? Lopuksi, maista – Onko viini kevyt vai täyteläinen? Miltä maku tuntuu suussa?
Näiden askelten avulla löydät uusia makuja ja kehität omaa viinituntemustasi! Vertailemalla eri kuohuviinien makuja ja tuoksuja, voit löytää uusia suosikkeja, kun vuoden suuret juhlapäivät lähestyvät.
Älä unohda, että kuohuviini sopii hyvin myös ruoan kanssa! Se toimii loistavasti merenelävien, kalan ja kevyiden ruokien kaverina.