Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
Grüner Veltliner – Freesi vaihtoehto rieslingille
Perjantain viinitärppi

Grüner Veltliner – Freesi vaihtoehto rieslingille

Riesling on suomalaisten suosikki ja valkoviiniä ostaessa usein varma valinta, mutta myös muille lajikkeille kannattaa antaa mahdollisuus! Grüner Veltliner on raikas ja monipuolinen rypälelajike ja se on ollut viime aikoina monien viiniharrastajien suosiossa. Onko tämä kenties uusi Riesling?

Itävallan viljellyin

Grüner Veltlinerille tyypillisiä aromeita ovat mm. vihreä omena, greippi, karviaismarjat, sitrukset ja valkopippuri. Se on itävallan viljellyin lajike ja sitä viljelläänkin ympäri Itävaltaa. Kuuluisimpia alueita Grünerille ovat Kamptal ja Wachau. Grüner Veltliner tarkoittaa vapaasti käännettynä “Veltlinin vihreää viiniä” – ”“Green Wine of Veltlin”. Veltlin oli alue Alppien juurella, joka on nykyään osa Valtellinaa, Italiaa.

Tarjoile hyvin viilennettynä

Grünerit ovat usein nuorekkaita, freesejä viinejä ja ne kannattaa tarjoilla hyvin viilennettynä. Ikääntyneemmät kaipaavat hieman korkeampaa lämpötilaa, jotta aromit pääsevät paremmin esiin. Grüner Veltlinerin perinteinen parivaljakko on Wiener Schnitzel – viinin hapokkuus tasapainottaa Schnitzelin täyteläistä ja hieman rasvaisempaa makumaailmaa. Se sopii myös kermaisten pastojen ja myös aasialaisen ruoan seuraan.

Testaa tämä:

Hyvä Ostos
Loimer Löyly Grüner Veltliner 2023
Valkoviinit
Pullo
750ml

Loimer Löyly Grüner Veltliner 2023

Itävalta
Niederösterreich
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus
Pizza
Porsas
Kasvikset
19,99