Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
12.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Loimer Löyly Grüner Veltliner 2023

Itävalta
Loimer Löyly Grüner Veltliner 2023
Hyvä Ostos
Arvostelut
Valkoviinit
Luomu

3g

Sokeri
19,99
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Arvostetun tuottajan tyylikäs ja raikas Grüner Veltliner-valkoviini Itävallan Kamptalista.

Itävallan viinit tunnetaan maailmalla erityisesti laadukkaiden Grüner Veltliner-valkoviinien ansiosta. Grüner Veltliner on itävallan viljellyin lajike ja sitä viljellään käytännössä kaikkialla Itävallassa. Löyly Grüner Veltliner tulee maineikkaalta viinialueelta Kamptalin Langenloisista, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Wienistä. Viinin takana on arvostettu itävaltalainen viinivelho Fred Loimer.

Viinin tuoksusta nousee esiin päärynää, greippiä, valkopippuria sekä hentoa mineraalisuutta. Kuiva maku on intensiivinen ja sen tuoksua mukaileva hedelmäisyys pysyy tyylikkäästi kontrollissa raikkaan ja energisen hapokkuuden ansiosta. Huomion arvoista viinissä on sen hieno rakenne, johon sakkakypsytys tuo runsaan kermaista suutuntumaa ja lyhyt kuorikontakti korostaa viinin ryhdikkyyttä. Melko pitkä, tyylikäs ja pirteän sitruksinen jälkimaku, jossa myös hieman mausteisuutta.

Tyylikäs ja laadukkaasti valmistettu kuiva valkoviini, jossa on erinomainen tasapaino elegantin hedelmäisyyden ja ryhdikkään sekä intensiivisen rakenteen välillä. Sopii hyvin puhdaspiirteisille vaalealihaisille kaloille ja äyriäisille. Kannattaa kokeilla myös kasvisruokien kanssa.

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Biodynaaminen ja vegaaninen arvostetun tuottajan käsinpoimittu Grüner Veltliner Itävallan Kamptalista – tämä pirtsakka valkoviini on ehdottomasti hintansa arvoinen! Ja mikä parasta, se on myös tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Pirteän puhdaspiirteisessä tuoksussa sitruksia, Grünerille ominaista valkopippuria, keltaista omenaa, sekä hentoa yrttisyyttä ja raikasta mineraalisuutta. Maku on kuiva, mutta runsaan hedelmäinen, hieman greippinenkin. Rapsakka hapokkuus nostattaa veden kielelle ja jättää pitkään suussa viipyilevän jälkivaikutelman.

Oivallinen pari mausteisille kalaruoille ja piristävä seurusteluviini.

P.S. Jokaisesta myydystä Löyly-viinipullosta lahjoitetaan euro uhanalaisten kalakantojen suojeluun.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

910856

Valmistaja/Valmistuttaja

Weingut Loimer

Tavarantoimittaja

Viinitie

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Pizza
Porsas
Kasvikset

Rypälelajike

Grüner Veltliner

Alkoholi

12.0%

Sokeri

3g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää valkoviinejä