Kevät ja kesä on tunnetusti roseeviinien kulta-aikaa ja Alkon hyllyt täyttyvätkin parasta aikaa näistä pinkeistä ihanuuksista.
Viinipörssi suosittelee korkkaamaan roseepullon myös talvikuukausina, mutta jos edellisestä roseesiemauksesta on vierähtänyt tovi, niin nyt on otollinen aika korjata asia ja kaataa lasiin loistavan hinta-laatusuhteen roseeta.
Pinkki väri tulee rypäleiden kuorista
Roseeviini valmistetaan yleensä viileässä lämpötilassa, jotta se säilyttäisi raikkautensa. Väriä roseeseen uuttuu sitä enemmän, mitä pidempään kuoria pidetään käymisessä mukana. Roseeviiniä ei siis valmisteta puna- ja valkoviiniä sekoittamalla – näin tehdään toisinaan poikkeuksellisesti vain samppanjan valmistuksessa.

Rosee toimii ruoalle kuin ruoalle
Roseeviinit osuvat sopivasti valkoviinien ja punaviinien välimaastoon: niissä on runsautta, mutta samalla ne ovat kepeitä ja helposti lähestyttäviä. Tämän takia niitä on helppo yhdistellä erilaisiin ruokiin. Maistele roseeta esimerkiksi salaattien, grillatun vaalean lihan ja kalan kanssa, pizzan tai pastan kaverina. Pienellä jäännössokerilla varustettuna rosee toimii hyvin myös maustetumpien ruokien parina.
Perjantaitärppi on tällä kertaa helppo ja herkullinen, erittäin edullinen roseeviini Unkarista – kippis keväälle!