Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
14.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Montes Reserva Malbec 2022

Chile
Montes Reserva Malbec 2022
Hyvä Ostos
Arvostelut
Punaviinit
Luomu
13,49
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Andien vuoriston ja Tyynen valtameren väliin, Santiago de Chilestä etelään sijoittuva Colchaguan laakso tunnetaan pitkäikäisistä Cabernet Sauvignon -punaviineistään. Tämän viinin rypäle on kuitenkin Argentiinan puolella huimaa ”uraa” tehnyt Malbec, josta on Montesin viinitalon käsissä syntynyt tyylipuhdas lajikeviini.

Väriltään keskitäyteläisestä, hieman sinertävänpunaisesta viinistä erottuu heti ensi nuuhkaisulla mustikkaa, mustaherukkaa ja tummaa kirsikkaa sekä suklaata, mausteita ja lakritsia. Maukas, täyteläinen ja tiivis maku jatkaa tismalleen tuoksun viitoittamalla tiellä tehden viinistä linjakkaan kokonaisuuden. Malbecille tyypillistä muhevuutta ja makean hillomaista marjaa löytyy reippaasti, mutta ryhdikkäät tanniinit pitävät huolen siitä, ettei hillomaisuus nouse liian hallitsevaksi, kuten malbeceissa toisinaan. Alkoholi on kivasti integroitunut: sen tuntee, mutta se ei polttele. Pitkää ja tammista, juuri sopivan suipistavaa jälkimakua raikastaa ihana mentholin tuulahdus. Herkullinen tuttavuus Malbec-rypäleen ja mehevänmuhevien punaviinien ystäville.

Vaikka monia tanniineiltaan säyseämpiä Malbec-punaviinejä särpii sellaisenaankin, halajaa tämä viini ruokaa rinnalleen. Lautaselle sopii hirven- tai häränfilee puna- tai portviinikastikkeessa. Nappivalinta myös brisketeille, ribseille ja vartaille. Jos kokkailu ei huvita, tämä malbec saattelee ne kovat, kypsät ja suolaiset juustot. Oiva kumppani myös sadepäivän suklaahetkiin.

HUOM: Arvio on tehty vuosikerran 2020 perusteella. Alkossa vuosikerta on vaihtumassa 2021:een

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Useimmiten katsomme rypäleen Malbec kohdalla Argentiinan hyllyä viinikaupassa, mutta tässä on erinomainen esimerkki siitä, että Chile tuottaa samaisesta rypäleestä laadukasta viiniä. Riippumatta siitä että ilmasto ja maaperä on hyvinkin erilainen kuin esimerkiksi Mendozassa.

Mehevän marjainen, melko tanniininen ja mausteinen viini, josta löytyy selkeästi mustikkaa. Karhunvatukka ja mustaherukka ovat myös ominaisia tälle viinille. Tumma suklaa, paahteisuus tai myös viinituotantoalueen pehmeä ”dulce de leche” ja muikea hapokkuus tasapainoisen tanniinin kanssa tekee tästä viinistä hieman marjaisen mutta kutkuttavan paahteisen vaikutelman. Erittäin monivivahteinen.

Tässä on mainio viini kypsän lihan ystävälle ja pataruokien kanssa sekä tulevaan riistakauteen. Hyvä muistaa että tämän tyyppinen viini kannattaa avata ja jopa dekantoida reilu tunti ennen tarjoilua. Dekantoinnissa ehdotan lasi- tai keramiikkakannua - ei koskaan muovia tai metallia. Muutaman euron lasikannuja löytyy useasta kaupasta!

Colchagua Valley Chilessä sijoittuu parin tunnin ajomatkan päähän pääkaupunki Santiago de Chilestä.

Aurelio Montes ja Douglas Murray halusivat vankan kokemuksen perusteella hankkia ihka oman viinitilan ja vuotta myöhemmin mukaan tulivat Alfredo Vidaurre sekä Pedro Grand, näin syntyi Viña Montes. Nykyään Aurelio Montes on Sr eli Senior, sillä hänen poikansa Aurelio Montes Jr vastaa perheen viinituotannosta Argentiinassa. Jos koskaan tapaatte näitä herrasmiehiä, viekää ihmeessä terveisiä! Minä ryhdyin Seniorin kanssa yhteistyöhön jo 1990 alkuvuosina.

Todella erinomainen hinta-laatusuhde!

Vinkki
Viinipörssin arvio

Montes Reserva Malbec 2020 on täyteläinen ja oikein miellyttävä punaviini. Tuoksusta voit löytää hapankirsikkaa, tummia luumuja ja karhunvatukkaa, mutta myös runsasta mausteisuutta, kaakaota ja yrttisyyttä. Maultaan viini on pehmeä, miellyttävän tanniininen ja runsas. Punaiset ja tummat marjat toimivat sulassa sovussa hyvän hapokkuuden sekä pehmeiden tanniinien kanssa ja kokonaisuus on miellyttävän lämmittävä. Hieno, mehevä viini pimeneviin syysiltoihin villasukat jalassa nautittavaksi. Kokeile viiniä naudanlihapihvin tai ihanan, pitkään kypsytetyn pataruoan seurana.

Viini on kotoisin Chilestä, Colchagua Valley'sta ja valmistettu Malbec-rypäleestä. Montesin viinitilalla on valmistettu viinejä vuodesta 1987. Noin puolet rypäleistä on kypsytetty kuuden kuukauden ajan ranskalaisessa tammessa. Anna viinin hengittää, ennen kuin herkuttelet!

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

405367

Valmistaja/Valmistuttaja

Montes

Tavarantoimittaja

Vinetum

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Makeus

Käyttö

Nauta
Grilliruoka
Porsas

Rypälelajike

Malbec

Alkoholi

14.5%

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
14,98

Lisää punaviinejä