Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
11.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Most Wanted Regions Riesling 2023

Saksa
Most Wanted Regions Riesling 2023
Hyvä Ostos
Arvostelut
Valkoviinit
Luomu

10g

Sokeri
12,99
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Raikkaan hedelmäinen, puolikuiva ja pehmeän sitruksinen, monivivahteinen valkoviini, jossa aavistus kypsää päärynää. Myös sitrusta ja jopa hunajaa havaittavissa. Tätä viiniä voi hyvin nauttia kesäpäivänä terassilla, mutta kyllä siitä riittää myös itämaisen aterian kaveriksi. Sokerin ja happojen tasapaino on miellyttävä ja alkoholiakin on maltilliset 11 %.

Most Wanted Regions Riesling tulee Pfalzin viinialueelta Saksasta. Pfalz on Saksan toiseksi suurin viinin tuotantoalue Frankfurtin eteläpuolelta aina Ranskan rajalle. Markkinointifirma Off Piste Wines on puolestaan muutaman brittikaveruksen vuonna 2015 perustama viinialan yritys, joka tuottaa maukkaita viinejä eri puolilla maailmaa yhteistyössä laadukkaiden viinintuottajien kanssa. Heillä ei ideat lopu pelkkään viiniin vaan myös etiketit ja markkinointi-ideat ovat nykyaikaa. Olen käynyt Pfalzin viinialueella pian parikymmentä vuotta säännöllisesti ja mm. tuomaroimassa MundusVini kilpailussa. Olen huomannut alueen nousun viinilaatujen huippuluokkaan niin valko- kuin punaviinien osalta!

Viini on ehdottomasti hintansa arvoinen, miellyttävä tuttavuus.

Vinkki
Viinipörssin arvio

Saksa on mieletön viinimaa ja Pfalz alue, jota moni rakastaa. Eikä suotta: lämpimän ja aurinkoisen Pfalzin herkullisen hedelmäiset, tyypillisesti melko runsaat ja rehevät rieslingit herauttavat veden kielelle. Pfalzilaisviljelijöiden rypäleistä valmistetussa Most Wanted Regions Riesling -viinissä on raikas, alkuun yllättävän diskreetti tuoksu, josta erottuu sitruunaa, aprikoosia, lehmuksenkukkaa ja mehiläisvahaa. Viinin valmistanut taho, brittiomisteinen Off-Piste Wines tuottaa moderneja lajikeviinejä eri puolilla maailmaa, sopimusviljelijöiden rypäleistä.

Tämän tekstuuriltaan miellyttävän rieslingin maku tuo mieleen mandariinin ja limetin sekä persikan ja kypsymäisillään olevan aprikoosin. Granny Smith -omppuakin löytyy. Pieni rieslingmäinen öljymäisyys suutuntumassa siivittää kohti sitruunaista, miltei ruohomaista jälkimakua, jossa häivähtää niin ikään omena. Hyvä hapokkuus ja harmonia! Happojen ansiosta puolikuivuus viinissä tuntuu hyvältä. Kaikin puolin kompakti tuote, jossa palaset ovat kohdillaan.

Kun kirkkaan hedelmäinen ja söötin suolainen jälkimaku maistuu suussa maistumistaan, alkaa maistajaa hiukoa. Silmien edessä vilistää dioja cevichestä, lohitatakista ja rapujuhlista – sekä käden käänteessä valmistuvasta pestopastasta. Myös sitruunainen kesähernerisotto ja äyriäissalaatti maistuvat tämän saksalaisen rinnalla. Oiva viini keveille antipastoille ja monenlaisille merenherkuille ja vegeruoille. Lempeäalkoholista (11 %) Most Wantedia siemailee mieluusti sellaisenaankin.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

940287

Valmistaja/Valmistuttaja

Off Piste Wines

Tavarantoimittaja

Vindirekt Finland

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Kala
Kasvikset
Kala

Rypälelajike

Riesling

Alkoholi

11.0%

Sokeri

10g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää valkoviinejä