Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
12.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

X-Berg Riesling 2023

Saksa
X-Berg Riesling 2023
Hyvä Ostos
Arvostelut
Valkoviinit
Luomu

6g

Sokeri
15,99
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Kaupunkitapahtumissa ja festareilla näkyvässä, saksalaisviinintekijöiden kanssa toteutetussa X-Berg-sarjassa on tullut vastaan hintaansa hauskoja viinejä. Etenkin sarjan Pfalzissa tehty punaviini puhuttelee allekirjoittanutta. Nyt lasissa on Rheingaun alueella valmistettu X-Berg Riesling, jonka vihertävänkeltainen sävy kielii siitä, että käsillä on nuori viini. Aromipuolellakin ujoillaan ensi alkuun, joskin tuoksussa on sitä konstailematonta puhtautta, joka huutaa maistamaan. Avauduttuaan lasissa viini tarjoilee sitruunaa, aprikoosia, keltaista omenaa ja valkeita kukkia.

Heleä, superraikas maku sen sijaan miellyttää heti. Tuntuu kuin suussa muljahtelisivat limetit, kiwit, persikat ja suolakiteet. Itselle tämän viinin suurin ansio on ryhti: tuntuvat, sitruksisen raikastavat hapot, jotka vaan jatkuvat ja voimistuvat suussa – piirre, jota viineissä rakastan. Niihin nähden 8 grammaa jäännössokeria tässä kuivassa viinissä on paikallaan.

X-Berg Riesling on suolaiseen suufiilikseen päättyvä terroir-viini, jota nauttisin voissa paistettujen, vienosti sitruunaisten kuhafileiden tai paperinyytissä höyrytetyn, sitruunaruoholla ryyditetyn kalan kanssa. Maistuu toki muidenkin merenherkkujen rinnalla, ja soosiin voi lisätä kermaa taltuttamaan viinin hapokkuutta. Oma hapokas maku tosin haikailee hulppean limettisen cevichen perään. Myös kepeät alkupalat marinoiduista kesäkurpitsoista yrttisiin kalkkunaleipäsiin toimivat tämän saksalaisen rinnalla. Tykkäisin tästä ostereidenkin kanssa, mikäli söisin niitä yhä.

Saatavilla myös puolikkaassa, pikkupiknikille sopivassa pullossa. Tämän viinin raikkaus ei sakkaa, vaikka pullo lämpenisi jonkin verran.

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

X-Berg Riesling 2022 on hieno, runsaan hedelmäinen valkoviini. Runsaassa tuoksussa kypsiä hedelmiä kuten limeä, sitruunaa, persikkaa ja omenaa, mutta myös hieman hunajaa ja kukkainen vivahde. Viini on tuoksusta huolimatta kuiva, miellyttävän hapokas ja jopa hieman kirpeä. Täydellinen viini laadukkaan sushin kanssa kotona nautittavaksi, mutta toimii myös hienosti muiden kalaruokien tai esimerkiksi kanan seurassa.

X-Bergiä pyörittää 5 omistajaa, joista kaksi ovat suomalaisia! Viinit ovat syntyneet halusta tuottaa laadukkaita ja gastronomisia viinejä fiksuun hintaan. Tämä valkoviini on kotoisin Saksan Rheingau'sta, joka tunnetaan erityisesti alueen tasokkaista Riesling-rypäleistä. Laadukkaat köynnökset, osaavat viininvalmistajat ja suomalaiseen suuhun suunniteltu viini takaavat hienon makukokemuksen.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

937637

Valmistaja/Valmistuttaja

Viinitie

Tavarantoimittaja

Viinitie

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Kala
Kasvikset

Rypälelajike

Riesling

Alkoholi

12.0%

Sokeri

6g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää valkoviinejä