Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
10.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Himmel Pink Riesling

Saksa
Himmel Pink Riesling
Hyvä Ostos
Arvostelut
Jälkiruokaviinit ja muut vahvistetut viinit
Luomu

15g

Sokeri
14,99
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Koronakeväänä 2020 ensimmäiset rieslingroseet saapuivat Suomeen ja singahtivat kertaheitolla suosioon. Itse suhtaudun hittijuomiin hienoisella varauksella, mutta ilokseni olen ”joutunut” toteamaan parhaat rieslingroseet sangen viehkoiksi pullotteiksi. Rieslingrosee on siis Riesling-valkoviiniä, johon on sekoitettu tilkka punaviiniä – tässä tapauksessa nelisen prosenttia pinot noiria – sekä tippa vettä, koska Saksassa ei saa sekoittaa tummia rypäleitä Rieslingin kanssa.

Rheingaun alueelta tulevan, lohenpunaisena kuultavan Himmel Pink Rieslingin tuoksu on kepeä: ylikypsää mansikkaa, sitrushedelmiä, jotakin persikkaista. Maku viehättää puhtaudellaan. Herkulliset hapot ryhdittävät kivasti puolikuivaa, avoimen hedelmäistä makua. Tuntuu kuin suuhun jäisi vadelman siemeniä, nektariinin kuorta ja tosi kypsää appelsiinia. Moniulotteista jälkimakua tästä tuotteesta ei kannata hakea, mutta se ei kaiketi ole rieslingroseen funktiokaan.

Alkoholiltaan maltillinen (10,5 %) Himmel Pink Riesling on loistava piknik-juoma, joka istuu varmasti monen makuun. Sopii esimerkiksi meloni-fetasalaatille sekä suolaisille pikkupiiraille ja pasteijoille. Kokeile myös bataattiranujen, ’nduja-pizzan, kermaisen lohisopan tai lasinuudelisalaatin kanssa. Tai levitä viltti ja nauti sellaisenaan. Oiva pullote lajissaan!

Rieslingrosee ei siis ole virallisesti viini vaan ’Weinhaltiges Getränk’ eli viinimäinen juoma. Vielä kun oppisi sen, että pinkki riesling ei löydy roseeviinihyllyltä.

Vinkki
Viinipörssin arvio

Ahomansikkaa pullossa! Tässä on helppo kesäinen terassiviini! Kevyempi kuin moni muu rosé. Pirteä ja marjainen risukaksi, posiitivinen yllätys! Pastelliseen pulloon pakattu terassien ja lämpimien kesäpäivien hurmaaja on omiaan kaveriporukan kikatteluviininä. Tämän viinin ympärillä juttu lentää, eikä kenellekään tule tylsää. Nimensä veroinen nätti pinkki väri. Tuoksu on miedohko ja kevyen vadelmainen. Alkuun suuhun tupsahtaa hieman makeaa mansikkaa, vadelmaa ja persikkaa. Yleismaku on kuitenkin puolikuiva ja jatkuu suussa tovin, siihen saakka kunnes seuraava hyvä juttu kajahtaa ilmoille.

Tämä viini on mainio seurusteluviini ja sopii pienten napostelutarjoilujen kanssa, kuten juustojen ja patongin. Koska kaveriporukassa on aina heitä, jotka tykkäävät rutikuivista ja heitä, jotka kaipaavat makeampaa otetta, niin Himmel Pink Riesling on mukavassa välimaastossa ja varmasti erinomainen valinta koko porukalle. Pinkkiä viiniä? Kyllä kiitos!

Vinkki
Viinipörssin arvio

Himmel Pink Riesling on väriltään hempeän vaaleanpunainen, jopa ruusukultainen, muttei millään lailla valju kokonaisuus. Viini on kuiva, raikas ja hieman kirpeä - kuten Riesling monesti. Haistaessa viiniä voit tunnistaa mansikkaa, limeä, sitruunaa, vihreää omenaa ja pientä yrttisyyttä. Löydät tuoksun aromit myös makumaailmasta, suussa viinistä löytää myös vienoa vadelmaisuutta. Tosi miellyttävä kokonaisuus, joka sopii varmasti monien suuhun. Nautiskelisin tämän viinin sellaisenaan piknikillä laskevaa aurinkoa katsellen ystävän seurassa sellaisenaan, mutta viini toimii myös monipuolisesti eri ruokien kanssa. Kokeile esimerkiksi tulisemman aasialaisen ruoan vastinparina, reilu jäännössokeri sopii yhteen hienosti chilin ja muiden mausteiden kanssa.

Pinkit Rieslingit on jo jonkin aikaa villinneet suomalaisia viiniharrastajia. Viini on valmistettu Riesling- ja Pinot Noir -rypäleistä, mutta löydät etiketistä myös H2O-maininnan. Saksassa ei saa valmistaa roseeviiniä sekoittamalla valko- ja punaviiniä (kuten tässä tapauksessa on tehty), joten joukkoon lisätään minimaalinen vesitilkka ja näin kierretään sääntöjä niitä rikkomatta. Tästä syystä löydät viinin muiden viinien tai viinisekoituksien hyllyltä.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

935428

Valmistaja/Valmistuttaja

Viinitie

Tavarantoimittaja

Viinitie

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Itämainen ruoka
Seurustelujuoma
Pizza
Kasvikset

Rypälelajike

Riesling, Pinot Noir

Alkoholi

10.5%

Sokeri

15g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää jälkiruoka- ja muita väkevöityjä viinejä