Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
14.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019

Italia
Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019
Löytö
Arvostelut
Punaviinit
Luomu

7g

Sokeri
17,89
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Löytö
Viinipörssin arvio

Seksikäs italialainen suomalaiseen grillaukseen!

Tässä sinulle upean viettelevä punaviini suoraan Italian Piemontesta. Viini on valmistettu 100 % Barbera-rypäleestä, joka on paikallisten luottoratsu. Tätä rakastavat kaikki – samoin sinä, jos annat sille mahdollisuuden.

Viinissä tuoksuu mausteisuus, hento tammi ja kypsä tumma marja, kuten luumu, mustaherukka sekä tumma kirsikka. Maku seuraa hienosti tuoksua, ja viini on täyteläinen, pehmeä, mausteinen sekä täynnä tummaa marjaa. Siinä on hyvä hapokkuus ja sopivasti tanniineja, jotka tasapainottavat makua. Jälkimaku on mausteinen ja viipyvä. Enzo Bartoli Barbera d’Asti on hieno kokonaisuus.

Jos lautasella on tryffelipastaa tai tryffelirisottoa, niin tämä Barbera on kuin luotu niille. Myös tomaattipohjaiset ja lihaisat pastat sekä pizza ovat oiva makupari. Kokeile rohkeasti myös suomalaisen kesäklassikon, grillimakkaran, kanssa!

Viini on helposti lähestyttävä, ja siihen on vaikea olla ihastumatta. Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore on tuulahdus upeaa Italiaa suomalaisessa kesässä!

Vinkki
Viinipörssin arvio

Pehmeän täyteläinen punaviini Pohjois-Italian Piemontesta.

Barberasta tehdään viinejä lähinnä Pohjois-Italian Piemontessa, missä lajike tuottaa runsaan hedelmäisiä ja hapokkaita viinejä. Lajikkeen matalatanniinisuus tekee siitä oivan valinnan tanniinien kiristävyyttä kaihtaville. Barbera-viinien tyylit vaihtelevat punamarjaisista ja puhdaspiirteisisen kepeistä viineistä aina tuhteihin, runsaisiin ja tammisiin. Piemontessa on useita Barberaan keskittyneitä ala-alueita, joista Barbera d’Alba, Barbera d’Asti sekä Nizza Monferrato lienevät kuuluisimpia.

Enzo Bartoli Barbera d’Asti Superiore kulkee tuhdimman Barbera-tyylin polkuja ja Superiore-merkintä viittaa tässä tapauksessa minimissään 12,5 %:n alkoholitasoon, jonka saavuttaminen oli historiassa lisämerkinnäin arvoista. Viinin tuoksusta löytyy kypsää tummaa kirsikkaa, luumua, yrttistä mausteisuutta sekä pitkän tammikypsytyksen mukanaan tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Pieni makeus (7 g/l) tuo kypsän hedelmäiseen viiniin täyteläisyyttä ja pehmeyttä, jota puolestaan Barberalle tyypillisen raikas hapokkuus tasapainottaa. Melko pitkää jälkimakua sävyttää mausteisuus sekä pieni määrä kypsää tanniinisuutta.

Kypsän hedelmäisyyden sekä pienen makeuden yhdistelmä tekee viinistä hyvän kumppanin yrttisten ja hieman reilumminkin maustettujen liharuokien kumppaniksi. Oiva vaihtoehto myös Ripasso- ja Apassimento-tyylisten viinien ystäville.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

923083

Valmistaja/Valmistuttaja

Enzo Bartoli

Tavarantoimittaja

Fine Brands

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus

Käyttö

Nauta
Pizza
Juustot

Rypälelajike

Barbera

Alkoholi

14.0%

Sokeri

7g/l

Lisää punaviinejä