Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
15.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Pasanau Finca La Planeta 2016

Espanja
Pasanau Finca La Planeta 2016
Hyvä Ostos
Arvostelut
Punaviinit

1g

Sokeri
39,22
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Cabernet Sauvignon lajikkeen dominoiva todella täyteläinen viini, jonka tanniinit ovat vielä siinä vaiheessa, että viinille voi ennustaa pelkkää hyvää lähivuosina!

Tämän mehevän hilloisen ja intensiivisen viinin olemuksesta löytyy mustaherukkaa, tummaa kirsikkaa, muskottipähkinää, seetri puuta, nahkaa ja savuisuutta. Erinomainen viini varsinkin tuhdimpien liha- ja riistaruokien kanssa.

La Planeta viinissä Cabernet Sauvignon lajikkeen osuus on 87 % ja pensaat ovat 40 vuotiaita kun puolestaan toisen lajikkeen eli Garnachan pensaat ovat reilusti yli 80 vuotiaita – huikea ikä viiniköynnöksille.

Viinitarhat sijaistevat Katalonian Prioratin alueella tarkemmin Sierra de Montsantin vuoriston rinteillä. Kasvualue on ainutlaatuinen varsin korkean sijaintinsa vuoksi. Viljelykset ovat 400-750 metriä merenpinnan yläpuolella. Pasanaun perhe on tuottanut viiniä jo vuosisatojen ajan Prioratin alueella Espanjassa. Tämän viinin enologina eli viintekijänä on yksi Espanjan tunnetuimmista naispuolisista eli Sandra Doix.

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Tyylikäs ja kompleksinen uutuus Espanjan Prioratista tuhtien ja tanniinisten punkkujen ystävälle, kellariin tai pihviviiniksi! Vaikka alueen viinit ovat tunnettuja korkeasta hinnastaan, tässä on loistava esimerkki hyvän hinta-laatusuhteen prioratista.

Viinissä on erittäin intensiivinen ja moniulotteinen tuoksu, jossa on tummaa marjaisuutta, kuten kirsikkaa ja mustaherukkaa, sekä katajanmarjaa. Siinä on myös yrtttejä ja mausteisuutta, savua, suklaata ja tammista paahteisuutta. Maku on täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on rotevat tanniinit ja pitkään suussa viipyilevä jälkimaku.

Täydellinen punkku medium-kypsän lihan seuraan ja koville, suolaisille juustoille. Voi myös kellaroida huoletta muutamaksi vuodeksi.

Tuottaja on viljellyt viinejä Prioratin alueella jo vuosisatojen ajan. Rypäleet tähän viiniin on kerätty etelään suuntaavilta rinteiltä 750 metrin korkeudesta. Viiniä on kypsytetty ranskalaisessa tammitynnyrissä 34 kuukautta.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

914306

Valmistaja/Valmistuttaja

Pasanau

Tavarantoimittaja

RF Wines Oy

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus

Käyttö

Nauta

Rypälelajike

Cabernet Sauvignon, Garnacha

Alkoholi

15.5%

Sokeri

1g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää punaviinejä