Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
14.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Manousakis Mrs. 2022

Kreikka
Manousakis Mrs. 2022
Hyvä Ostos
Arvostelut
Punaviinit
26,61
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Kevytrakenteinen ja virkistävällä tavalla valtavirrasta poikkeava mehukkaan marjaisa punaviini Kreetalta.

Saarien viinit ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa. Meren läheisyys tuulineen ja erilaiset maaperät luovat viinitarhoille omintakeisia kasvuolosuhteita, joista kumpuaa valtavirrasta poikkeavia vivahteita myös viineihin. Kreikan saarista Santorini ja Samos ovat viinialueina hieman tutumpia, mutta Kreetan viinit ovat vasta hiljalleen nousemassa viininystävien kartoille.

Manousakisin tilan taustalta löytyy Kreetalta kotoisin oleva, pitkään Yhdysvalloissa uraa luonut Ted Manousakis sekä hänen tyttärensä. Mrs. 2022 on sekoitus paikallista Romeiko-lajiketta (30 %) sekä Syrah’ta. Rypäleet ovat kasvaneet luomutarhoilla Hanian lähistöllä vuoriston rinteillä, missä korkeus vaihtelee, tarhasta riippuen 200- 600:n metrin välillä. Lämmin välimerellinen ilmasto kypsyttää rypäleet nopeasti ja tämänkin viinin Syrah-rypäleitä on kerätty jo elokuussa.

Läpikuultavan rubiininpunaisen viinin intensiivisestä tuoksusta nousee puhdaspiirteisen punamarjainen meininki, josta erottuu kirsikkaa, vadelmaa, karhunvatukkaa, kukkaisuutta sekä hiukan yrttejä. Melko kepeä viini on ilmava ja pirteä. Maussa viinin mehukas ja kypsä punamarjaisuus korostuu. Raikas hapokkuus tukee hyvin kypsää hedelmäisyyttä ja hento tanniinisuus ryhdittää pakettia loppua kohden. Keskipitkä jälkimaku saa yrttisen mausteisia vivahteita.

Sopii hyvin grilliruokien kaveriksi, puhdaspiirteisen marjaisuutensa ansiosta ei pelkää myöskään pientä mausteisuutta.

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Tyylikäs kreetalaispunkku – pääsiäispöydän kunkku ja loistava grilliviini! Erittäin laadukas hintaansa nähden.

Manousakis valmistaa laadukkaita viinejä viinitilallaan Vatolakkoksen kylässä, joka sijaitsee Hanian alueella, Kreetan saarella. Viinitilaa ympäröi upeat viinitarhat, joita suojaa Länsi-Kreetan Valkoiset vuoret, "Lefka Ori".

Tämä punaviini on tehty kreikkalaisesta alkuperäislajikkeesta, Romeikosta, sekä Syrah'sta. Rypäleet on poimittu käsin 200–380 metrin korkeudessa sijaitsevilta tarhoilta. Romeiko on käynyt terästankissa ja tammitynnyreissä, Syrah pelkästään terästankissa.

Tyylikkään tummasävytteisessä tuoksussa on puhdaspiirteistä marjaisuutta; karhunvatukkaa, mustaherukkaa, tummaa kirsikkaa, myös hentoa katajanmarjaa. Lisäksi siinä on yrttisyyttä ja pientä mausteisuutta. Maku on sekin tumman marjainen ja keskitäyteläinen, nuorekkaat ja kevyet tanniinit supistavat suuta mukavati. Jälkimaku on pitkähkö ja mukavan mausteinen.

Ruokapariksi tälle viinille sopivat niin antipastolautanen, pasta ja pizza, kuin mehevät kasvisruoatkin. Tässä on loistava kevään eka grilliviini ja pääsiäispöydän kunkku. Tarjoile hieman viilennettynä.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

912603

Valmistaja/Valmistuttaja

Manousakis Winery

Tavarantoimittaja

WMountains Oy

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus

Käyttö

Grilliruoka
Lammas
Pizza

Rypälelajike

Syrah, Romeiko

Alkoholi

14.0%

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää punaviinejä