Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
13.0% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Vieil Armand Riesling Grand Cru Ollwiller 2021

Ranska
Vieil Armand Riesling Grand Cru Ollwiller 2021
Löytö
Arvostelut
Valkoviinit

8g

Sokeri
20,99
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Löytö
Viinipörssin arvio

Riesling, jota jokaisen viininrakastajan kannattaa maistaa!

Vieil Armand Riesling Grand Cru Ollwiller 2021 on todellinen löytö. Tämä laatuviini täydentää koti-illallisen ja saa kokonaisuuden maistumaan huippukokin tarjoiluilta. Täydellinen ja tyylikäs Riesling loistavalla hinta-laatusuhteella, tätä kannattaa ehdottomasti maistaa!

Viini hurmaa jo tuoksullaan: se on mielenkiintoinen ja moniulotteinen, siitä on haastava erotella yksittäisiä aromeita. Hetken lasissa pyöriteltyään tuoksusta voi tunnistaa esimerkiksi vihreää omenaa, aprikoosia, persikkaa ja kukkaisuutta. Tuoksu vie ajatukset kotikeittiöstä finedining-ravintolaan, tällaisia viinejä maistelee yleensä kalliilla illallisilla. Eikä tuoksu petä, maku lunastaa tuoksun lupaukset ja jopa ylittää ne. Maku on runsas ja voimakas, mutta tuoksun tapaan kompleksinen, viinissä on pitkä jälkimaku. Yksi on varmaa, tällaisia viinejä ei normaalisti löydä tästä hintaluokasta.

Vieil Armandin viinitila sijaitsee Alsacen viinialueella Koillis-Ranskassa. Alue on tunnettu viininvalmistuksestaan sekä erinomaisista olosuhteista viininviljelylle. Viinitila on sitoutunut kestävään viininviljelyyn ja tuottajalla on kestävän kehityksen Haute Valeur -sertifikaatti.

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Hintansa arvoinen ja mainio tuttavuus rapukauden kynnyksellä.

Tämän viinin olemus tuo tutun vivahteen Ranskan Alsacen viinialueelta. Hedelmäinen, monivivahteinen runsastuoksuinen viini jossa havaittavissa yrttejä, minttua sekä juuri leikattua ruohoa. Mausteinen ja siihen mukaan kukkainen olemus antaa aistiharhan, että olisi hieman makeutta, mutta kuiva viinihän tämä on. Tarkemmin ajatellen tuoksusta löytyy melonia ja päärynää myös. Mukavan jälkimaun mukana hieman suolaisuutta.

Erinomainen viini jos olet kokkaamassa meriahventa tai kampasimpukkaa – mutta ei sovi unohtaa että pian taas nautimme suomalaisesta rapukaudesta. Tässä oiva kaveri myös kun on grillattua kalaa, mustekalaa tai vastaavaa. Ja kun kotikokki on loihtinut sitruunapiiraan, niin sopii jälkiruokalasiinkin mukavasti.

Terästankeissa tuotetun viinin sokerimäärä ja hapokkuus on hyvässä tasapainossa ja maussa havaittavissa mukava Grand Cru -mineraalisuus.

Nimi “Vieil Armand” juontaa ensimmäisen maailmansodan taisteluihin Hartmanswillerkopf vuorilla, siinä yhteydessä korkein huippu nimettiin Vieil Armand. Tuottajaosuuskuntaan kuuluu 73 viinitarhuria Soultzin ja Wuenheimin kylien välillä – viljelypinta-alan ollessa noin 150 hehtaaria.

Loistava alue myös vaeltamisesta pitäville ihmisille – parinkymmenen kilsan reitti jossa 1. maailmansodan tantereen muistokohteita.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

582877

Valmistaja/Valmistuttaja

Vieil Armand

Tavarantoimittaja

Arvid Nordquist Finland

Maku

Tälle tuotteelle ei valitettavasti löydy kuvausta

Käyttö

Äyriäiset
Kala

Rypälelajike

Riesling

Alkoholi

13.0%

Sokeri

8g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää valkoviinejä