Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
12.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage 2021

Saksa
Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage 2021
Löytö
Arvostelut
Valkoviinit

6g

Sokeri
24,99
25,48
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Löytö
Viinipörssin arvio

Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney Riesling 2021 on erinomainen esimerkki huippulaadukkaasta saksalaisesta Riesling-viinistä. Loistoviini, maista ja ihastu!

Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney Riesling 2021 on erinomainen esimerkki kahdesta asiasta. Ensinnäkin siitä, miten saksalaiset taitavat erinomaisten Riesling-viinien valmistuksen Rheingaun arvostetulla viinialueella sekä siitä, miten upea ikääntymispotentiaali näissä valkoviineissä on! Vaikka tämä kyseinen risukka on valmis juotavaksi jo nyt, en usko sen pahastuvan pienestä kellaroinnista – päinvastoin! Loistoviini, jota kannattaa ehdottomasti maistaa.

Viinissä on tyylikäs ja monitahoinen tuoksu, joka vie ajatukset mehukkaisiin, auringon kypsyttämiin hedelmiin. Tuoksusta voi löytää esimerkiksi aprikoosia, persikkaa ja omenaa, mutta myös hunajaa sekä pientä petroolisuutta. Vaikka tuoksu on miedomman puoleinen, suussa viini on ihastuttavan maukas ja runsas. Maku toistaa tuoksun aromit ja hyvä hapokkuus nostaa veden kielelle.

Viinitila noudattaa VDP-viljelijöiden laatuluokitusta, järjestelmä on luotu auttamaan kuluttajia tunnistamaan ja valitsemaan parhaat saksalaiset viinit. Tämä kyseinen Riesling kuuluu laatuluokituksen toisiksi korkeimpaan VDP.Erste Lage -luokkaan, eli kyseessä on huippuviini, jonka valmistukseen on panostettu. Maista ja ihastu!

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Tämä elegantti ja mineraalinen riesling Rheingaun alueelta Saksasta.

Hento hienostunut kukkainen tuoksu, jossa myös persikkaa ja karviaismarjaa. Viinin tuoksusta on löydettävissä myös sitrushedelmien, omenan ja aprikoosin sävyjä sekä kevyttä yrttisyyttä. Maku toistaa tuoksun aromit, joille lisää syvyyttä antaa voimakas mineraalisuus ja teräksinen hapokkuus. Pehmeä hedelmäisyys ja sitä hyvin tukevat hapot antavat mainion suuntuntuman ja viini odottaa kaverikseen ruokaa. Jälkimaku on pitkä ja viipyilevä.

Sopiva viini itämaisille, sekä mausteisille ruoille, äyriäisille sekä lihaisille leikkeleille. Viini on valmis nautittavaksi, mutta intensiivisen maun ja korkean hapokkuuden takia se kestää useamman vuoden säilytystä – jos malttaa säilyttää. Mainio tunnustus viinille on myöskin MundusVini Nordic Gold !

Rypäleet viiniin tulevat arvostetulta Hochheimer Domdechaneyn tarhalta, ja tällä viinillä on korkea VDP Erste Lage -laatuluokitus. Vuodesta 1780 tämä tila on ollut saman perheen omistuksessa ja nyt toiminnasta vastaavatkin 7. Ja 8. polven perheenjäsenet.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

552887

Valmistaja/Valmistuttaja

Domdechant Werner

Tavarantoimittaja

Arvid Nordquist Finland

Maku

Tälle tuotteelle ei valitettavasti löydy kuvausta

Käyttö

Kasvikset
Kala

Rypälelajike

Riesling

Alkoholi

12.5%

Sokeri

6g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää valkoviinejä