Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
11.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Zenith 2023

Ranska
Zenith 2023
Vinkki
Arvostelut
Valkoviinit
Luomu

12g

Sokeri
11,00
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Vinkki
Viinipörssin arvio

Haaveiletko hyvästä ja edullisesta sushiviinistä? Nyt ei tarvitse enää etsiä! Jos pidät hieman makeammasta valkoviinistä, niin tässä on kevyt ja kesäinen vaihtoehto lasiisi. Zenith on puolikuiva ranskalainen, eikä todellakaan tylsä! Tämä Lounais-Ranskasta, Côtes de Gascogne viinialueelta tuleva valkoviini on sekoitus alueelle tyypillisistä Colombard, Petit Manseng ja Sauvignon Blanc rypäleitä. Tuoksu on varsin puhdas ja mineraalinen, löytyy kepeää kukkaisuutta ja yrttisyyttä, sitruunaa sekä aavistus persikkaa. Maku vastaa tuoksua ja viinissä on vähän hapokkuutta tasapainottamaan hieman makeaa kokonaisuutta, tätä on helppo juoda! Viinin makeus pyöristää viiniä helposti lähestyttäväksi.

Sopii myös terassille sellaisenaan ja piknikille juustoisten salaattien kanssa. Kokeile myös hieman tulisen aasialaisen ruoan kanssa. Makeuden ansiosta tämä ranskalainen moniottelija on myös oiva vaihtoehto juustotarjottimelle, varsinkin jos tarjottimelta löytyy myös makeita hedelmiä, kuten viinirypäleitä.

Vaikka vuorenvalloituksellinen nimi siihen viittaa, tätä viiniä ei tarvitse sieltä Alkon korkeimmalta hyllyltä etsiä, pikemminkin joudut kyykkäämään. Mainio viini hintaansa nähden!

Vinkki
Viinipörssin arvio

Tässä mainio viini aasialaisille aterioille. Viinin trooppiset olemukset hunajamelonin sekä mangon myötä antavat raikkaan ja todella kutkuttavan suutuntuman. Hieman makean puolelle kääntyvä keskihapokas viini joka on erinomainen myös seurusteluviininä, varsinkin lämpöisinä kesäpäivinä. Tämä eteläisestä Ranskasta, Toulousen kaupungin länsipuolelta tuleva viini on kolmen rypäleen sekoitus; Gros Manseng, Colombard, ja Sauvignon Blanc. Näistä oudompi eli Gros Manseng on juurikin tämän alueen lajike joka tuo tähänkin viiniin kukkaisia ominaisuuksia. Mainio viini vaikkapa piknikille, ja hinnaltaan erinomainen valinta!

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

514417

Valmistaja/Valmistuttaja

Servaali

Tavarantoimittaja

Servaali

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Itämainen ruoka
Seurustelujuoma
Kasvikset

Rypälelajike

Gros Manseng, Colombard, Sauvignon Blanc

Alkoholi

11.5%

Sokeri

12g/l

Eniten klikattuja

Löytö
Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 2021
Punaviinit
Pullo
750ml

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 2021

Italia
Abruzzo
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Lammas
Porsas
15,48

Lisää valkoviinejä