Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
3000ml
12.0% alkoholi
Hanapakkaus
Viinipörssin tarkastama

Codorníu Albariño Organic 2022 hanapakkaus

Espanja
Codorníu Albariño Organic 2022 hanapakkaus
Hyvä Ostos
Arvostelut
Valkoviinit
Luomu

2g

Sokeri
37,99
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Kätevään hanapakkaukseen pakattu Codorníu Albariño Organic 2022 on klassikkotuottajan laadukas, pyöreä ja melko runsaan hedelmäinen luomu-Albariño Costers del Segren alueelta Kataloniasta.

Luoteis-Espanjan Rias Baixasin viineistä tutuksi tullut Albariño kuuluu Espanjan kiinnostavimpien valkoviinilajikkeiden joukkoon. Albariñot oat valloittaneet maailman raikkaalla hapokkuudellaan ja kypsää hedelmäisyyttä pursuavalla aromaattisuudellaan. Codorníu on maailmankuulu kuohuviinien valmistaja ja kuuluu Espanjan vanhimpiin viinintuottajiin. Talolla on pitkä kokemus viininviljelystä ja -valmistuksesta erityisesti Katalonian alueella. Tämän Codorniun Albariño Oragnic-hanapakkauksen rypäleet ovat kasvaneet luomutarhoilla Barcelonasta hieman länteen sijaitsevalla Costers del Segren alueella.

Kullankeltaisen viinin runsaasta tuoksusta löytyy kypsää päärynää, persikkaa, greippiä ja hunajamelonia. Maku on pyöreän hedelmäinen ja siinä korostuva kypsien persikoiden ja päärynän mehukkuus yhdistetyy mukavasti greippisten vivahteiden raikkauteen. Hedelmäisyyden taustalla lymyilevä pirteä ja ryhdikäs hapokkuus nousee selkeämmin esiin maun loppua kohden ja johdattelee kohti melko pitkää, raikkaan hedelmäistä sekä hieman yrttistä jälkimakua.

Miellyttävän monikäyttöinen valkoviini, joka sopii hyvin hieman runsaampienkin kala- ja äyriäisruokien seuraan ja miksei myös kanalle ja possulle.

Vinkki
Viinipörssin arvio

Laadukas hanapakkaus trendirypäleestä – miellyttävä Albariño loppuvuoden juhlallisuuksiin!

Albariño luomuvalkoviini tulee Espanjan Kataloniasta, Costers del Segre'n alueelta. Ja vaikka ei rypäleen kotikunnissa, Rías Baixas -alueella ollakaan, niin viini on tyypillinen Albariño: raikas, helposti lähestyttävä ja hyvin nautittava tuttavuus.

Täysin kuivassa viinissä on reilusti greippiä, persikkaa ja hivenen kukkaisuutta sekä mausteisuutta. Hyvin puhdas ja raikas maku on suoraviivainen, hedelmäinen ja kivan kirpsakka. Kevyt ja hiukan mineraalinen jälkimaku on miellyttävä.

Kokeile viiniä noutopöydässä (joulu, vink vink) tai vaalean kalan seuraksi. Codorníu Albariño Organic on loistava valinta seurusteluun loppuvuoden juhlallisuuksia silmällä pitäen, koska tämä on sen verran helppo ja kiva, että kenelläkään ei tästä voi tulla paha mieli.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

501338

Valmistaja/Valmistuttaja

Codorníu

Tavarantoimittaja

Wennerco

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Kala
Kasvikset

Rypälelajike

Albariño

Alkoholi

12.0%

Sokeri

2g/l

Eniten klikattuja

Löytö
Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019

Italia
Piedmont
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Nauta
Pizza
Juustot
17,89

Lisää valkoviinejä