Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
13.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Dominio De La Granadilla Verdejo Orgánico 2022

Espanja
Dominio De La Granadilla Verdejo Orgánico 2022
Löytö
Arvostelut
Valkoviinit
Luomu
12,98
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Löytö
Viinipörssin arvio

Ay caramba, no nyt on valkkari kohdallaan! Iskee kuin Ronaldo parhaimpina Los Galacticos -vuosinaan, nyt kannattaa tuulettaa. Tämä luomu valkoviini tehdään Madridin pohjoispuolella, Douro-joen kupeessa DO Rueda laatuviinialueella. Viini on tehty paikallisesta Verdejo-rypäleestä, jota ei viljellä juurikaan muualla kun tällä pienellä alueella Espanjassa. Raikas tuoksu on täynnä kypsää hedelmää; persikkaa, passionhedelmää sekä limeä. Täysin kuivan viinin maku on hyvin hedelmäinen sekä kivan hapokas ja ryhdikäs, kohtuullisella jälkimaulla. Granadilla Verdejo tuoksuu ja maistuu kypsälle kesälle!

Ihanan helppo viini ihan sellaisenaan ja grillijuhlien aperitiiviksi. Kokeile myös vaikkaapa ei-niin-tulisen, kookosmaitoon tehdyn thai curryn kanssa! Viini jättää hymyn huulille ja nostaa kivasti veden kielelle. Älä ole pendejo, juo Verdejoa. Kuka ei tästä tykkäisi.
Löytö!

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Viini on väriltään voimakkaan kellertävä. Tuoksussa enemmänkin limen tuomaa raikkautta ja siitä aistii myös viinin terhakkaan hapokkuuden. Aavistuksenomainen nuoren ruohon, yrttien tuoksu ja viinin mineraalisuus antavat erittäin positiivisen mielleyhtymän tähän viiniin. Kuiva, raikas, ja hapokas maku yhdistettynä trooppisiin hedelmiin tekee viinistä varsin kutkuttavan herkun kesäisten ruokien kanssa.

Kalat ja äyriäiset sopivat tämän viinin kaveriksi hyvin, mutta voisin hyvinkin nauttia lasillisen myös mausteisemman aasialaisten riisi-kana ruokien kaverina. Pitkä jälkimaku ja viinin tasapainoinen olemus takaavat tälle viinille suosion.Verdejo on ominaisuuksiltaan hieman Sauvignon Blanc lajikkeen ominainen ja yksi Espanjan parhaista valkoviini lajikkeista. Kasvualueena lajike pärjää viileämmillä alueilla, tässä tapauksessa lähes kilometrin korkeudessa merenpinnasta. Ruedan alue sijaitsee Madridista vajaa pari sataa kilometriä luoteeseen. Tämä Verdejo-lajikkeesta tuotettu Espanjan Ruedan alueen valkoviini on myös luomusertifikaatin omaava viini!

Vinkki
Viinipörssin arvio

Valkoviinin tuoksu on selkeän sitruunainen ja raikas. Sitruunan lisäksi aromimaailmasta tunnistaa trooppisia hedelmiä kuten hunajamelonia ja persikkaa, ehkä myös häivähdyksen päärynää. Hedelmäisyyttä tasapainottaa pieni mineraalinen vivahde. Maultaan viini on kuiva ja maku toistaa tuoksun aromit. Makumaailmasta voi löytää selkeän sitruunaisuuden lisäksi myös vihreää omenaa, viini on miellyttävän hedelmäinen. Viinin hapokkuus tasapainottaa hedelmäisyyttä ja tuo veden kielelle. Kevyt ja raikas viini sopii erityisen hyvin yhteen erilaisten merenelävien, kuten kalan ja äyriäisten kanssa - yhdistä esimerkiksi lohipastan kanssa. Toisaalta viini toimii myös sellaisenaan laiturinnokassa tai yleisviininä kesämökillä.

Tämä espanjalainen viini on valmistettu 100% Verdejo-rypäleestä. Viinitila panostaa ekologisuuteen ja on harrastanut luomuviljelyä jo yli 25 vuotta.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

500957

Valmistaja/Valmistuttaja

Dominio de La Granadilla

Tavarantoimittaja

Nordalco

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Makeus

Käyttö

Kala
Kasvikset
Kala

Rypälelajike

Verdejo

Alkoholi

13.5%

Eniten klikattuja

Löytö
Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019

Italia
Piedmont
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Nauta
Pizza
Juustot
17,89

Lisää valkoviinejä