Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
14.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Pradorey Adaro 2022

Espanja
Pradorey Adaro 2022
Löytö
Arvostelut
Punaviinit
Luomu
20,00
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Löytö
Viinipörssin arvio

Tuhti ja täynnä makua oleva espanjalainen helmi alle kahdellakympillä!

Nyt ollaan jämerän äärellä, tätä olemme odottaneet: rotevaa ja voimakasta punaviiniä Espanjasta! Täysillä päin, nyt ei pyydetä anteeksi! Adaro on arvostetulta Pradorey-perhetilalta, Ribera del Duero -viinialueelta tuleva punaviini, joka on tehty 100 % Espanjan legendasta, Tempranillo-rypäleestä.

Viinissä on syvä purppuranpunainen väri, joka huokuu nuoruutta ja voimakkuutta. Tuoksu on intensiivinen, täynnä tammea, vaniljaa ja mausteisuutta, kypsiä tummia marjoja kuten luumua ja kirsikkaa sekä hivenen jopa tummaa suklaata. Erittäin täyteläinen, tuhti maku seuraa tuoksua ja on täynnä tummia marjoja, mausteisuutta, sikarilaatikkoa ja jopa hieman maakellaria. Viinissä on korkea alkoholipitoisuus, joka tuo täyteläisyyttä, voimakkaat mutta hyvin integroituneet ja pehmeät tanniinit sekä loistava hapokkuus, tasapainottaen viiniä hienosti! Pitkä, mausteinen jälkimaku viipyy pitkään suussa, tämä on upea kokonaisuus!

Adaro on mitä mainioin kumppani liharuoille, esimerkiksi pihville sekä muille voimakkaille grilliruoille. Se sopii myös nautiskeluun sellaisenaan ja illan päätteeksi vaikka pitkään kypsyneen Manchego-juuston pariksi. Aukaise pullo ajoissa ja dekantoi se mielellään, koska viini tarvitsee paljon aikaa auetakseen täyteen loistoonsa. Tuhtia punaviiniä tuutin täydeltä hyvään hintaan, kyllä kelpaa!

Hyvä Ostos
Viinipörssin arvio

Tämä käsinpoimittu punkku on grilliviinien kunkku, eikä sitä ole hinnalla pilattu!

100 % Tempranillo-rypäleestä valmistettu viini tulee kuuluisalta Ribera del Dueron alueelta Espanjasta. Kyseessä on tuottajan lippulaivaviini, joka on kunnianosoitus viinitilan perustajalle Javier Cremades de Adarolle. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä, jonka huomaakin heti ensimmäisellä nuuhkaisulla.

Viinissä on moniulotteinen ja mehevä tuoksu: siinä on tummaa kirsikkaa, luumua, suklaata, sekä tammista paahteisuutta. Maku on täyteläinen, se seurailee tuoksua. Tuhdit ja pehmeät tanniinit ryhdittävät kokonaisuutta. Viini maistuu suussa melko pitkään.

Loistava grilliviini monenlaisille liharuoille. Myös oivallinen juustojen seuralainen.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

473337

Valmistaja/Valmistuttaja

Pradorey

Tavarantoimittaja

Red Bev

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus

Käyttö

Nauta
Grilliruoka
Lammas
Juustot

Rypälelajike

Tempranillo

Alkoholi

14.5%

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää punaviinejä