Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
15.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

La Chasse des Princes Châteauneuf-du-Pape 2021

Ranska
La Chasse des Princes Châteauneuf-du-Pape 2021
Löytö
Arvostelut
Punaviinit

1g

Sokeri
32,70
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Löytö
Viinipörssin arvio

Täyteläinen ja mausteinen laatuviini klassikkoalueelta Etelä-Rhônesta.

Châteauneuf-du-Pape on eteläisen Rhônen tunnetuin viinialue, joka saa nimensä Avignoniin lähistölle paavien kesäasunnoksi rakennetusta linnasta. Pitkien viiniperinteiden lisäksi alueen tarhat ovat kuuluisia mukulakivisestä maaperästään. Châteauneuf-du-Papen viineihin voi virallisesti käyttää 13:a rypälelajiketta, mutta nykyään vain kourallinen tuottajista käyttää niitä kaikkia. Suurin osa alueen viineistä rakentuu Grenachen, Syrah’n ja Mourvedren varaan. Lämpimän ja kuivan kasvukauden kypsyttämät rypäleet rakentavat rotevia, tumman marjaisia sekä mausteisia viinejä.

Le Cellier des Princesin valmistama La Chasse des Princes Chateauneuf-du-Pape on klassinen sekoitus Grenachea, Syrah’ta ja Mourvedrea. Intensiivisestä tuoksusta löytyy kypsää tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa, luumua, savua sekä yrttistä mausteisuutta. Täyteläisessä maussa korostuu punaisista sekä tummemmistakin marjoista ja yrttisestä mausteisuudesta rakentuva moniulotteinen kokonaisuus. Pehmeä ja sopivan voimakas tanniinisuus ryhdittää pitkää ja eläväistä jälkimakua, joka tuo nätisti esiin viinin kiehtovan mausteisuuden sekä kypsän marjaisuuden.

Erinomainen valinta juhlallisempiin ruokahetkiin, erityisesti riistalle, tummille lihoille sekä kovien juustojen seuraan. Viinin kiehtovan mausteisia piirteitä voi ihastella sellaisenaan.

Löytö
Viinipörssin arvio

Tyylikkään tummanpuhuva löytö kuuluisalta Châteauneuf-du-Papen alueelta!

Châteauneuf-du-Pape on Rhônen laakson nimekkäin appellaatio, jonka nimi tulee 1300-luvulta, jolloin Paaville pystytettiin oma linna kesäasunnoksi Avignonin lähettyville. Monet paavit olivat kiinnostuneita viineistä ja viininvalmistukselle onkin näin ollen luotu alueella pitkät perinteet. Siellä valmistetaan edelleen huikeita viinejä, jotka ovat viiniharrastajien suosiossa.

Tämä käsinpoimittu viini on perinteinen GSM-blendi (Grenache 90%, Syrah 5 %, Mourvèdre 5 %). Tyylikkään tummanpuhuvassa ja moniulotteisessa tuoksussa on kirsikkaa, mustaherukkaa, karhunvatukkaa, luumua ja makeita mausteita. Löytyypä siitä aavistus savuisuuttakin. Maku on täyteläinen ja se seuraa tuoksun aromeita. Pehmeät ja tyylikkäät tanniinit täydentävät kokonaisuutta. Miellyttävä, mausteinen ja pitkä jälkimaku.

Kelpo pari tummille liharuoille, grillaukseen ja koville, suolaisille juustoille. Loistava tuliaispullo ja nautiskeluviini.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Edullisin :-
Kallein:-

Huomaa, että vertailu on arvio ja perustuu edellisen kalenterivuoden valikoimaan.

Tuotteelle ei ole vielä määritetty hintaluokitusta.

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

410057

Valmistaja/Valmistuttaja

Le Cellier des Princes

Tavarantoimittaja

Delta Wines Finland

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus

Käyttö

Linturuoat
Juustot

Rypälelajike

Grenache, Mourvèdre, Syrah

Alkoholi

15.5%

Sokeri

1g/l

Eniten klikattuja

Vinkki
Plan B Shiraz 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Plan B Shiraz 2019

Australia
Western Australia
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Grilliruoka
Lammas
Porsas
15,38

Lisää punaviinejä