Viiniporssi.fi
Viiniporssi.fi
Inspiraatiota
750ml
13.5% alkoholi
Pullo
Viinipörssin tarkastama

Faustino VII 2022

Espanja
Faustino VII 2022
Vinkki
Arvostelut
Punaviinit
Luomu
12,98
Siirry verkkokauppaan tästä
Viinipörssillä ei ole omaa myyntiä, vaan kaikki ostokset tehdään alko.fi-sivustolla. Viinipörssillä ei myöskään ole mitään yhteyttä, tai kaupallista yhteistyötä alko:n kanssa.

Viinipörssin arvio

Vinkki
Viinipörssin arvio

Faustino VII 2020 on keskitäyteläinen ja tanniininen punaviini. Miedohkosta tuoksusta voi löytää karpaloita, kirsikkaa, viikunaa ja yrttejä. Tuoksussa on myös häivähdys tammea, mutta tammi erottuu selkeästi vähemmän kuin tavallisesti Riojan alueen punaviineistä. Viini on tanniininen ja mukavan hapokas, maku toistaa tuoksun aromit. Viini sopii hyvin yhteen kovien juustojen ja leikkeleiden kanssa, mutta maistuu myös monipuolisesti muiden pata- tai liharuokien kanssa.

Viini on valmistettu Espanjan Riojassa, alue on erityisen tunnettu Tempranillo-rypäleistään. Tavallisesti alueen punaviini valmistetaan amerikkalaisessa tammessa, joka tuo viiniin vaniljaisen aromin - joskaan tässä kyseisessä viinissä sitä ei ole. Faustino on laajasti tunnettu ja arvostettu viinintuottaja, joka on valmistanut viinejä aina vuodesta 1861. Nykypäivänä tilan viinejä myydään yli 70 eri maahan, mutta valtaosa myynnistä kohdistuu Eurooppaan.

Vinkki
Viinipörssin arvio

Pohjois-Espanjan tunnetuimmalta laatuviinialueelta, Riojasta, tuleva Bodegas Faustinon punaviini on valmistettu alueen ykkösrypäleestä Tempranillosta. Rubiininpunaista ja läpikuultavaa viiniä kannattaa viilentää hitusen, jotta aromien raikkaus pysyy hehkeimmillään.

Profiililtaan tumma, intensiivisen marjainen tuoksu tarjoilee karhunvatukkaa, luumua, cassista ja vadelmaa sekä Tempranillolle tyypillistä nahkaista ja viehkon maamaista aromia. Kun viini pyörii lasissa pidempään, alta nousee kukkeutta, villiyrttejä ja suklaata. Mehevä ja pehmeä, tuoksumaailmaa mukaileva maku on harmoninen ja freesi, sillä amerikkalaisessa tammessa kypsytettyjä Riojan viinejä turhan usein dominoiva ylenpalttinen vaniljaisuus loistaa poissaolollaan. Herkullinen ja notkea käyttöviini moneen menoon, joskin kirsikkaiseen jälkimakuun soisi lisää pituutta ja ryhtiä.

Kun tanniinit ovat näin lempeät, ne eivät joudu tulilinjalle grillaamisen ruokaan tuoman karvauden kanssa. Grillatut hampurilaiset ja souvlaki-vartaat ovatkin omia suosikkeja tämäntyyppiselle punaviinille. Kylmempinä vuodenaikoina tätä Faustino-sarjan viiniä voi parittaa niin pannupihville kuin kasvishöystöllekin. Viihtyy myös rentojen illanistujaisten siemailuviininä simppelin, vaikkapa kypsästä manchegojuustosta ja chorizonakeista kasatun herkuttelulautasen kyljessä.

HUOM: Arvio on tehty vuosikerran 2020 perusteella. Alkossa vuosikerta on vaihtumassa 2021:een

Vinkki
Viinipörssin arvio

Keskitäyteläinen, melko kuiva viini jonka tuoksussa marjainen olemus, mukana kirsikkaa, luumua. Jälkimaussa tulee puolukka ja yrtit esille. Tasapainon takaa mukava hapokkuus, pehmeät tanniinit. Maussa vilahtaa myös vadelman ja viikunan vivahteet. Joskus tulee puheeksi maaseudun navetta tai talli, tässä viinissä on havaittavissa näitä aromeja. Mutta kysymys onkin kuinka moni tietää, tai on koskaan tuntenut ja kokenut mikä on tallin tai navetan tuoksu. Viini on tuotettu Tempranillo-lajikkeesta Espanjan Riojan alueella.

Vaalea liha grillattuna toimii tämän viinin kanssa hyvin samoin kuin kasvisgratiini. Tätä viiniä voisi nauttia myös lampaan kanssa.

Tämä Pohjois-Espanjassa vuonna 1861 perustettu Bodegas Faustino on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia alueen toimijoita. Tilan perusti Eleuterio Martínez Arzok ja on ollut saman perheen omistamana jo reilut 160 vuotta. DOCa Riojan alueen suurin viljelijä, viljeltyä alaa noin 650 hehtaaria.

Hintaansa nähden hyvä viini, jota on saatavana myös pienissä pulloissa.

Vertaa hintaa

Samankaltaiset tuotteet

Tälle tuotteelle ei ole hintavertailua

Hintahistoria

Tälle tuotteelle ei ole hintahistoriaa

Tuotetiedot

Alkon tuotenumero

006774

Valmistaja/Valmistuttaja

Bodegas Faustino

Tavarantoimittaja

Vinetum

Maku

Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus

Käyttö

Juustot
Lammas
Porsas

Rypälelajike

Tempranillo

Alkoholi

13.5%

Eniten klikattuja

Löytö
Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019
Punaviinit
Pullo
750ml

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore 2019

Italia
Piedmont
Hedelmähappo
Täyteläisyys
Tanniinisuus
Nauta
Pizza
Juustot
17,89

Lisää punaviinejä